EkonomiGündem

Ücretsiz olacağı duyuruldu: 24 Haziran gece yarısı başlayıp, 3 Temmuz saat 07.00’ye kadar sürecek!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. Kurban Bayramı’na az bir süre kala vatandaşlar toplu ulaşım, köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağını merak ediyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından konuyla ilgili açıklama geldi. Bayram boyunca İzmir, İstanbul, Ankara’da toplu ulaşımın ücretsiz olacağı bildirildi.

Bayramda Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak. Öte yandan bayram süresince İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray, İzmir’de İZBAN’ın ücretsiz olacağı açıklandı. Ücretsiz kullanım 24 Haziran gece yarısı başlayacak ve 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00’ye kadar sürecek.

ÜCRETSİZ OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak her türlü tedbiri aldıklarını kaydeden Uraloğlu, “İstanbul’un iki yakasını bir araya getiren ve İstanbul’un kent içi ulaşımın ana omurgasını oluşturan Marmaray başta olmak üzere Marmaray, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Hattı ve Halkalı-Bahçeşehir Hattı, Ankara’da Başkentray, İzmir’de İZBAN, Kurban Bayramı süresince ücretsiz hizmet verecek” dedi.

Ücretsiz kullanım 24 Haziran gece yarısı başlayacak ve 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00’ye kadar sürecek.