Gündem

Ücretsiz toplu taşıma kartları için yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için iki yeni karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan açıklamaya göre, yönetmelikteki yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devredildi. Ayrıca ücretsiz seyahat kapsamında yapılacak gelir desteği ödemelerine ilişkin usul ve esaslar da yeniden belirlendi.

“Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelikle yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, şehir içi kara ve deniz taşımacılığı kapsamında ücretsiz veya indirimli seyahat kartlarının kullanımı ile ilgili hükümlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yürütüleceği belirtildi. Bu düzenleme, taksi, taksi dolmuş, dolmuş, rekreatif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere, demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarında sunulan toplu ulaşım hizmetlerini kapsıyor.

Aynı zamanda, “Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesi’ne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” de Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu değişiklikle, ücretsiz seyahat kapsamında yapılacak gelir desteği ödemelerine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Yönetmeliğin 3. maddesinde yapılan değişiklikle, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın bu ödemeleri yürüteceği vurgulandı.