Ucuza Alışveriş Yapmak İsteyen Vatandaşlara Bakan’dan Açıklama: 1 Mart’ta Başlayacak

Son dönemlerde artan fiyatlar vatandaşların cebini yakamaya devam ediyor. Deyim yerindeyse gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatları el yakıyor. Dar gelirli vatandaş kiradan ve faturadan ay sonunu getiremezken artan temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyatları sonrasında alışveriş yapamaz oldu.  Artan gıda fiyatları ve yüksek enflasyon oranları ile mücadele kapsamında bir uygulama geliştirildi.

 Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan uygulama sayesinde vatandaşlar herhangi bir ürünün en uygun fiyata nerede satıldığını görecek ve karşılaştırma yapabilecek. Fiyat takibini kolaylaştıracak bu uygulama sayesinde vatandaşların uygun fiyatlı ürün alışverişi yapması sağlanacak.

Ürün-Fiyat Takibi Yapan Uygulama Geliştirilecek

Enflasyon ile mücadele kapsamında geliştirilecek uygulama ile vatandaşlar ürün takibi yapabilecek. Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı açıklamada bir mobil uygulama geliştirildiği müjdesini verdi. Bakan Nebati, “Bu mobil uygulamayla vatandaşlarımız enflasyonun düşüşüne katkı veren üretici ve satış noktalarında ürün-fiyat takibine bakacak; satış noktaları, kategori ve ürün filtrelemeyle kolay arama yapabilecek; toplam alışveriş tutarını hesaplayabilecek; en ucuz ve en yakın nerede haritası ortaya çıkacak” dedi.

Uygulama 1 Mart’ta Başlayacak

Merakla beklenen uygulamanın 1 Mart tarihinde başlayacağını ifade eden Nebati, “Uygulama 1 Mart’ta başlayacak. Tüketiciye fiyat takibi imkanı sunacak, en uygun fiyatlı ürüne hızlı ulaşma imkanı sağlanacak. Bu mobil uygulamanın geliştirilmesiyle enflasyonla mücadelede hayata geçirilecek adımların fiyatlara yansımasını engelleyecek tedbirlerimizi ortaya koymuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version