Ucuza ev sahibi olmanın yolu açıldı! Kamu bankası Ankara’da 150 bin TL karşılığında apartman dairesi satıyor!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketler, pek çok sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de derin darbelere sebep oldu. Hammadde fiyatlarının artışından ötürü fahiş rakamlara ulaşan sıfır ve ikinci el konutlar, bu sene içerisinde kendi evlerinin sahibi olmayı hayal eden vatandaşları şaşkına çevirdi. Tam da bu noktada devreye giren Ziraat Bankası, kendi bünyesinde, devlet garantisi ile uygun fiyatlı konut satışının başladığını duyurdu.

Ziraat Bankası Nasıl Konut Satar?

Ziraat Bankası, diğer bankalarda olduğu gibi birçok farklı başlık altında kredi hizmeti sunmaktadır. Bazı durumlarda ise örneğin kredi tutarlarının yüksek olduğu veya başvuru sahibinin kredi notunun düşük olduğu durumlarda, ödeme hizmeti karşılığında teminat talep edilir. Çekecekleri kredilere gayrimenkullerini teminat olarak gösteren müşteriler, vade sonunda borçlarını ödememiş olmaları durumunda ilgili taşınırlarını veya taşınmazlarını banka bünyesine dahil etmeyi kabul etmiş olurlar.

Müşterilerinden teminat olarak aldıkları ve vade sonunda ödenmemiş borçlar karşılığında kendi bünyelerine dahil ettikleri gayrimenkulleri, en fazla 3 yıl içerisinde satmak zorunda olan bankalar, bu satış işlemi karşılığında piyasanın oldukça altında fiyatlar talep ederler.

Ziraat Bankası’ndan Herkes Ev Satın Alabilir Mi?

Ziraat Bankası’nın satışa çıkarmış olduğu hacizli konutları, 18 yaşında üzerinde olan ve ilgili konut için belirlenmiş olan teminat bedelini yatıran herkes satın alabilmektedir.

Ziraat Bankası Haziran Ayı Hacizli Konut Fiyatları

Ziraat Bankası’nın teklife açık konumda olan hacizli konutlarından bazılarının özellikleri şu şekildedir:

Exit mobile version