Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ulusa sesleniş konuşmasında açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO liderleriyle görüştüm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Rus askeri birlikleri 24 Şubat günü Ukrayna topraklarına girdi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatı da böylece resmen başlamış oldu. Savaşta bir ay geride kalırken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’den, savaşa ilişkin kritik bir açıklama daha geldi. Ukrayna lideri Zelenskiy, Ukrayna’da yaşanan savaşı durdurmak için neler yapılabileceği konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO liderleri ile konuştuğunu açıkladı. Diplomatik hamlelerde bulunmaya devam eden Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında, Ukrayna İstihbarat Servisi’nin (SBU) de 30. yılını kutladı ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun ortadan kaybolduğunu hatırlattı.

Volodimir Zelenskiy, Ulusa Sesleniş Konuşmasında Açıkladı

Savaşta birinci ay geride kalırken Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Zelenskiy, söz konusu açıklamalarında, savaşı durdurmak için neler yapılabileceğine ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO liderleriyle konuştuğunu duyurdu. Öte yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun ortadan kaybolduğuna da değinen Zelenskiy, “Sevgili Ukrayna halkı, 8 yıllık Donbas’taki ve 1 aylık Ukrayna’daki savaşta kendilerini (Ukrayna İstihbarat Servisi) gösterdiler. Biz SBU’da çalışan ve hayatlarını kaybedenleri hep hatırlayacağız. 1 aylık savaşta SBU çalışanlarına 77 madalya verildi. Bunlarda 2 tanesi hayatlarını kaybedenlere verildi. Onların kahramanlıkları sayesinde 20 işgalci yok edildi” dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO Liderleriyle Görüştüm”

Ülkesindeki savaş ile ilgili olarak Erdoğan ve NATO liderleriyle görüştüğünü belirten Zelenskiy, “İtalya, Japonya, Fransa ve İsveç Parlamentolarında, NATO’da ve G7’de konuştum. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO liderleriyle görüştüm. Hangi yaptırımlar Rusya’nın saldırılarını durdurabilir, bunu konuştuk. Ukrayna devleti, vatandaşlarımız karşısında görevlerini yerine getirecek…” dedi.

Zelenskiy açıklamalarında ayrıca “1 hafta içinde güçlü ataklar yaptık. Rusya’nın Savunma Bakanı Sergey Şoygu ortadan kayboldu. 16 bin ölü Rus askerleri arasında komutanlar da var. Bunlar ne için öldüler, kime fayda sağladı?” sözlerini dile getirdi.

Exit mobile version