Gündem

Ukrayna Devlet Başkanlığı’ndan savaşın ne zaman biteceğine dair açıklama geldi: Mayıs’ta, hatta daha erken bitebilir

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişiminde 20. güne girildi. Savaş kanlı ve sıcak çatışmalarla devam ederken, dünya savaşın durması için umutlu bekleyişini sürdürüyor. Savaşın ne kadar süreceği, Rus askeri birliklerinin geri çekilip çekilmeyeceği, Ukrayna’nın ne kadar daha direnebileceği ile ilgili tartışmalar gündeme gelmeye devam ederken, savaşın 20. gününde Ukrayna Devlet Başkanlığı tarafından kritik bir açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Oleksiy Arestovich, Rusya’nın savaş kaynaklarının tükeneceğini öne sürdü ve savaşın Mayıs ayında bitebileceğini dile getirdi.

Rusya – Ukrayna Savaşı Ne Zaman Bitecek?

Rus askeri birlikleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiği emrin ardından 24 Şubat sabah erken saatlerde Ukrayna topraklarına girdi. Ülkenin doğusunda bulunan Donbas bölgesi üzerinden Ukrayna topraklarına giren ve kentlere bombalar yağdıran Rus askerlerinin ne zaman duracağı, Putin’in askerlere bir geri çekilme emri verip vermeyeceği ya da Ukrayna birliklerinin direnişe ne kadar daha dayanacağı konularında tartışmalar gündeme gelmeye devam ederken, savaşın ne zaman bitebileceğine ilişkin Ukrayna Devlet Başkanlığı’ndan kritik bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamaya göre savaş Mayıs ayında bitebilir.

“Savaş Mayıs’ta, Hatta Daha Erken Bir Tarihte Bitebilir”

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Oleksiy Arestovich, konuya ilişkin açıklamasında “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlatmış olduğu savaş Mayıs ayında bitebilir. Hatta bu tarih daha erken de olabilir. Mümkün olan en geç tarihten bahsediyorum. İki ülke arasında barış sağlanmalı” sözlerini dile getirdi. Arestovich söz konusu açıklamasının devamında, iki ülke arasında barış sağlansa bile savaşın sona ermesi durumunda küçük çaplı çatışmaların 1 yıl kadar daha devam edebileceğini ifade etti. Taraflar müzakerelerde bir araya gelmeye devam ediyor ancak henüz bu görüşmelerde barışçıl bir adım atılamadı.