Ukrayna Lideri Zelenskiy Avrupa Parlamentosu’na çağrı yaptı: Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz, bize yardım edin

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, video konferans ile katılım göstererek Avrupa Parlamentosu oturumunda Batı’ya seslendi. Rusya’nın işgal harekatı düzenlemeye devam ettiği Ukrayna’nın lideri Zelenskiy, “Ben artık kağıtlara inanmıyorum. Benim ülkemde kağıtların gücü bitti. Benim ülkemde insanlar ölüyor. Biz bugün kendi halklarımız için, sizinle aynı olabilmek için çok büyük bir bedel ödüyoruz” sözlerini dile getirdi. Zelenskiy’nin Batılı devletlere seslendiği konuşması küresel basında geniş yankı buldu.

“Biz Avrupa Birliği’ne Girmeyi Çok İstedik”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 6. gün de geride kalmak üzere. Tarafların barışçıl yollarla savaşı sonlandırması umutları gündeme gelmeye devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zeklenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına ilişkin Avrupa Parlamentosu’na çağrıda bulundu. Video konferans ile oturuma katılan Zelenskiy, Ukrayna’ya yönelik saldırılarla ilişkili olarak “Biz bugün kendi halklarımız için, sizinle aynı olabilmek için çok büyük bir bedel ödüyoruz” dedi. Zelenskiy açıklamalarının devamında “Biz Avrupa Birliği’ne girmeyi çok istedik. Ama artık Avrupa bizi seçmeli. Bizim çok nadir konuşma şansımız oluyor. Sürekli saldırı altındayız.” sözlerini dile getirdi.

“Tek İsteğimiz Çocuklarımızın Hayatta Kalması”

Harkiv’deki füze saldırısının olduğu bölgede en fazla Rusların yaşadığını ifade eden Zelenskiy, orada akıllı gençlerin olduğunu, gençlerin tüm bayramlarda birlikte kutlama yaptıklarını ifade etti ve “Burada gerçek Özgürlük Meydanı’na füze düşüyor ve onlarca insan hayatını kaybediyor. Biz bugün sadece kendi topraklarımızı korumak için mücadele ediyoruz. Şu an bizim ülkemizin en büyük şehirleri kuşatma altında.” dedi. Ülkedeki her meydanın isminin bundan sonra adı ne olursa olsun özgürlük meydanı olduğunu ifade eden Zelenskiy, “Bizim tek isteğimiz çocuklarımız hayatta kalsın. Hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Putin tekrar operasyonlar hakkında konuşacak. Askeri merkezlerden bahsedecek. Bizim çocuklarımız tankların içinde mi?” dedi.

“Bize Yardım Edin”

Avrupa Parlamentosu’na çağrıda bulunan Zelenskiy, Ukrayna’da insanların kendi hakları ve hayatları için savaştıklarını ifade etti. Şu an sadece hayatları için mücadele verdiklerini belirten lider, “Biz aynı zamanda Avrupa’nın gerçek üyesi olmak için de mücadele ediyoruz. Bugün biz öyle olduğumuzu sergiliyoruz. Siz olmadan Ukrayna tek başına kalacak. Biz gücümüzü dünyaya gösterdik. Bizim gerçek Avrupalı olduğumuzu siz görüyorsunuz. Bize yardım edin. Yaşasın Ukrayna!” sözlerini dile getirdi. Zelenskiy’nin konuşması sonrasında Parlamento’dakiler konuşmayı ayakta alkışladı.

Exit mobile version