Ukrayna lideri Zelenskiy Rusya için savaşan paralı askerlere seslendi: Uzun ömür paradan iyidir

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatına başlamasının ardından dünya teyakkuza geçti ve birçok ülke Rusya’ya karşı yaptırım kararı açıkladı. Öte yandan savaşın başlaması ile birlikte yabancı ülkelerden birçok sivil, gönüllü olarak Ukrayna saflarında savaşmak üzere bölgeye gitti. Ukraynalılar tarafında Ruslara karşı savaşanlar olduğu gibi, Rusya saflarında Ukrayna ordusuna ve halkına karşı savaşmak için de bölgeye giden birçok savaşçı oldu. Özellikle dünya basınında “Putin’in paralı askerleri” olarak anılan bu savaşçılara, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy seslendi. Zelenskiy, Rus ordusuna katılmak isteyen paralı askerlere “Uzun ömür, size teklif edilen paradan iyidir” dedi.

Zelenskiy’den Paralı Askerlere: Uzun Ömür Paradan Daha İyidir

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 23. güne girildi ve savaş devam ediyor. Devam eden savaş sırasında sık sık dünyaya seslenen Ukraynalı lider Volodimir Zelenskiy, bu kez de Rusya adına bölgeye savaşmaya gelen paralı askerlere seslendi. Yayınladığı videosunda paralı askerlere seslenen Zelenskiy, dünyanın en büyük ordularından birine karşı ülkelerini savunmaya çalıştıklarını belirtti. Rusya’nın, Ukrayna’da bölgeye sürmek adına bazı yabancı ülkelerden paralı askerler topladığının bilgisine ulaştığını belirten Zelenskiy, paralı askerlere seslenerek “Şimdi herkesi, Ukrayna topraklarında işgalcilere katılmaya çalışacak herkesi uyarıyorum: Bu hayatınızın en kötü kararı olacak. Uzun ömür, size teklif edilen paradan iyidir” dedii.

Zelenskiy Rus Annelere Seslendi

Yayınladığı görüntülü mesajda ayrıca Rus annelere de seslenen Zelenskiy, annelere kendi çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Zelenskiy söz konusu mesajında ise “Oğlunun Ukrayna’ya karşı savaşa gönderildiğini bilen her anne, oğlunun nerede olduğunu kontrol etmelidir” dedi. Zelenskiy ayrıca savaşta binler Rus askerin esir alındığını, 13 binden fazla askerin öldürüldüğünü dile getirdi ve Rus aileleri, kendi askerlerini aramaya davet etti. Zelenskiy “Biz bu savaşı istemedik. Biz sadece barış istiyoruz” sözlerini dile getirdi.

Exit mobile version