Ukrayna Lideri Zelenskiy’den sert sözler: Topraklarımızı bombalayan her bir p…i bulacağız!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatında 12. güne girilirken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy bir ulusa sesleniş konuşması daha yaptı. Oldukça sert açıklamalarda bulunan Zelenskiy, vatandaşlarından güçlü olmalarını istedi. Ukrayna lideri, Rus ordularının da Ukrayna’da savaş suçu işlediğini ve bu suçların cezasız kalmayacağını ifade etti. Zelenskiy, söz konusu konuşmasında “Bugün Affetme Pazarı. Ancak biz binlerce kurbanı unutmayacağız” ifadelerine yer verdi. Zelenskiy’nin açıklamaları küresel medyada bir kez daha yankı buldu.

Ukrayna Lideri Ulusa Seslendi

Rusya-Ukrayna savaşında 12. güne girilirken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’den ulusa sesleniş konuşmasında çok sert açıklamalar geldi. Zelenskiy açıklamasında “Bugün Affetme Pazarı. Ancak biz binlerce kurbanı unutmayacağız. Binlerce acı çekeni unutmayacağız ve Tanrı da unutmayacak. Bugün değil, yarın değil, asla! Affetmek terine ‘Yargılanma Günü’ olacak.” sözlerini dile getirdi. Ukrinform tarafından aktarılan konuşmasında Zelenskiy, “Evleri yıkmanızı affetmeyeceğiz. Okhmatdyt’te hava savunma sistemimizin düşürdüğü füzenizi unutmayacağız.” dedi.

Zelenskiy’den Sert Sözler

Ukrayna vatandaşlarından güçlü olmalarını isteyen Zelenskiy, söz konusu açıklamalarında “Bugün Okhmatdyt’te hava savunma sistemimizin düşürdüğü füzenizi unutmayacağız. 500’den fazla bu tür füze bizi vurdu. Ukrayna’nın her yerini, insanlarımızı ve çocuklarımızı vurdu.” dedi. Ukraynalı lider, sert ifadelere yer verdiği konuşmasının sonlarında ise “Şehirlerimizi, insanlarımızı vuran, topraklarımızı bombalayan ve roket atan her bir p…i bulacağız. Dünyada sizin için hiçbir yer huzurlu olmayacak. Mezarlıklar hariç” sözlerine yer verdi.

Moskova Ülkeleri Uyardı: Havaalanlarınızı Ukrayna Uçaklarına Açmayın

Zelenskiy’nin sert açıklamalarından sonra gözler savaşın 12. gününde gerçekleştirilmesi beklenen müzakerelerin 3. tutuna çevrildi. Söz konusu müzakerede Rusya’nın, 4 bölgede sivillerin tahliyesi için insani koridor oluşturulması amacıyla geçici ateşkes ilan etmesi bekleniyor. Zira Rusya Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamalarda bugün saat 10.00 itibariyle birçok kentte saldırıların geçici olarak durdurulacağını açıklamıştı. Öte yandan Moskova, çevre ülkelere havaalanlarını Ukrayna askeri uçaklarına açmamaları yönünde bir uyarı gönderdi.

Exit mobile version