Ukrayna Savunma Bakanı görevden alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’u görevden aldığını duyurdu. Oleksii Reznikov, göreve 2022 yılı şubat ayından önce getirilmişti.

Zelenskiy’den açıklama geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, görevde değişikliğe gidilmesinin ardından yaptığı açıklamada; şimdi savunma bakanlığında yeni yaklaşımların zamanı olduğunu belirtti.

BBC’nin haberine göre; Zelenskiy, Kiev’den yaptığı açıklamasında “Bakanlığın yeni yaklaşımlara ve hem ordu hem de bir bütün olarak toplumla diğer etkileşim biçimlerine ihtiyacı olduğuna inanıyorum” dedi.

Yeni Savunma Bakanı kim oldu?

Oleksii Reznikov’un yerine Kırım Tatar Türkü olan Rüstem Umerov atandı. Umerov, Rusya’nın tam kapsamlı işgali başladığı sırada barış görüşmelerinde bulunan isimdi. Kırım Tatar toplumu üyesi olan Rüstem Umerov, Zelenskiy’nin İslam dünyasındaki bağlarını geliştirmeye çalışan kilit bir üyesi haline geldi.

Rüstem Umerov kimdir?

19 Nisan 1982 doğumlu olan Rüstem Umerov, Ukraynalı siyasetçidir. Aslen Kırım Tatar Türkü olan Umerov, Avrupa Birliği Parlamenter Meclisi’nde daimi üyedir. 2023 yılının eylül ayında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin verdiği kararla Savunma Bakanı olarak atanmıştır. Daha öncesinde Ukrayna’nın Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu Danışma Konseyi Komiseri olarak görev aldığı biliniyor.

Kaynak: BBC

Exit mobile version