Gündem

Ukrayna’da Melitopol Belediye Başkanı, Rus askerleri tarafından başına torba geçirilerek kaçırıldı!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 16. gün de geride kaldı ve savaş 17. gününde devam ediyor. Bölgeden çatışma görüntüleri, sivillerin tahliyelerine ilişkin görüntüler gündeme gelmeye devam ederken, Ukrayna’da sıcak bir gelişme yaşandı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Melitopol kentinin Belediye Başkanı İvan Federov’un Rus güçleri tarafından kaçırıldığı belirtildi. İçişleri bakanlığından gelen açıklama, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından da doğrulandı. Belediye başkanının kaçırılmasına ilişkin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Federov’un başına torba geçirildiği ve eli silahlı 10 kişi tarafından binadan çıkarıldığı görülüyor.

Melitopol Belediye Başkanı Kaçırıldı

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta 17. güne girilirken dünya gündemine oturan sıcak gelişmeler yaşandı. Bölgede devam eden sıcak çatışmalarda Ukrayna ordusu ve sivil halk, Rus askeri birliklerinin ilerleyişini durdurmak için savunma hatları kurarak direnişe devam ediyor. Çatışmanın yaşandığı bölgelerden gelen son haberlerde, savaş gerginliğinin daha fazla tırmanacağına işaret eden görüntüler ortaya çıktı. Melitopol Belediye Başkanı İvan Federov, Rus askeri birlikleri tarafından kaçırıldı.

Ruslarla İşbirliği Yapmayı Reddetti

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Gareşenko, Federov’un 10 kişilik askeri grup tarafından kaçırıldığını dile getirdi. Garaşenko söz konusu açıklamasında, Federov’un Ruslar ile işbirliği yapmayı reddettiğini ve başkanın başına naylon torba geçirilerek binadan çıkarıldığını belirtti. Ukrayna’nın doğusunda yer alan ve Zaporijya Oblastı’nda bulunan Melitopol şehri, savaşın ilk günlerinde Rus ordusu tarafından işgal edilmişti.

Zelenskiy: Demokrasiye Karşı İşlenen Bir Suçtur

Belediye Başkanı Federov’un kaçırıldığına ilişkin çıkan haberler ve gelen açıklamalar sonrasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de bir açıklamada bulunarak kaçırılma olayını doğruladı. Zelenskiy konuya ilişkin açıklamasında “Melitopol Belediye Başkanının kaçırılması, sadece Ukrayna’daki şehre ve halka değil, demokrasiye karşı işlenen bir suçtur. Demokratik ülkelerdeki halkın yüzde 100’ünün bunu öğreneceğinden eminim” sözlerini dile getirdi.