Gündem

Ukrayna’dan Türkiye’ye kaçan savaş mağdurları anlattı: 3 hafta boyunca sığınaklarda yaşadık

İstanbul Beyoğlu’nda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı Rusya protestosu düzenlendi. Söz konusu protestoya, savaşta mağdur olan birçok insan da katıldı. Protestoya katılan ve bir savaş mağduru olan Engin Sav, yaptığı açıklamada “Güzel bir düzenimiz ve mutlu bir ailemiz vardı. Savaştan sonra her şey mahvoldu. Yanımızda hiçbir şey getiremedik. Sadece üstümüzdeki kıyafetlerle çantaya iki parça eşya koyduk ve kaçtık” dedi. Beyoğlu’nda Rusya protestolarında konuşan savaş mağdurlarının açıklamaları, savaşın insani boyutundaki etkilerini ve vehametini ortaya koydu.

Savaş Mağdurları Protestoya Katıldı

İstanbul Beyoğlu’nda, savaş dolayısıyla Rusya’ya karşı protesto düzenlendi. Söz konusu protestoya, Rusya’nın başlattığı işgal girişiminden dolayı Ukrayna’dan kaçmak zorunda kalan birçok savaş mağduru da katıldı. O mağdurlardan biri olan ve 20 yıldır Kiev’de bir inşaat şirketinde çalışan Engin Sav, savaşta yaşadıklarını anlattı. Aynı şirkette tercüman olarak çalışan Vira Sav ile evli ve 2 çocuk babası olan Engin Sav, protestolara eşi ve çocuklarıyla birlikte geldi.

Savaş Mağduru Sav: Mutlu Bir Hayatımız Vardı

Savaş mağduru Engin Sav, konuya ilişkin açıklamasında “Biz savaş başladıktan sonra 3 hafta orada yaşadık, savaşın içindeydik. Bir hafta önce İstanbul’a geldik. Savaş başladıktan sonraki 3 hafta uyku diye bir şey görmedik. 3 hafta bodrumda sığınakta yaşadık. Yemekleri, suları ne varsa aşağı bodruma indirdik. Bodrumda kalıyorduk. Sirenler çalınca uykulu halde direkt çocukları kucağımıza alıp sığınaklara iniyorduk. Savaş öncesi çocuklar okula gidiyordu, düzenli bir hayatımız, arabamız, evimiz ve işimiz vardı. Savaş başladıktan sonra hepsi allak bullak oldu…” dedi.

“Dışarıda Fırtına Var Sandık”

Bir diğer savaş mağduru olan, Engin Sav’ın eşi Vira Sav ise açıklamasında “24 Şubat’ta savaş başladı. Biz normal hayatımızı sürdürüyorduk. Sabah saat 04.00 sularında tuhaf bir ses duyduk, dışarıda fırtına var diye düşündük. Sonra evdeki camlar titremeye başladı. Biz yataktan fırladık, ondan sonra haberlerde duyduk ki Putin bombalamaya başlamış…” sözlerini dile getirdi.