Gündem

Ukraynalı eski futbolcu Andriy Voronin, Rusya’dan kaçmak zorunda kaldı! Voronin’in Putin için söyledikleri dünya gündeminde

Rusya, 24 Şubat tarihinde, Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donbas bölgesinden başlayarak, daha sonra Belarus üzerinden olmak üzere Ukrayna’yı işgal harekatına başladı. Rus askeri birlikleri başkent Kiev’e ilerlerken, ülkenin dört bir yanına saldırılar düzenlendi ve bugün itibariyle savaşta 15. güne girildi. Savaşın 15. gününde çatışmalar ve direniş devam ederken, Rusya bu 15 günlük süreçte başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin aldığı yaptırım kararlarıyla karşı karşıya kaldı. Rusya’ya yönelik yaptırım kararları ülkelerle sınırlı kalmadı ve çeşitli şirket ve organizasyonlarından da tepki ve yaptırımlar geldi. Spor dünyasında da tepkilerle karşılaşan Rusya’ya yönelik bir sert tepki de Ukraynalı antrenör ve eski futbolcu Andriy Voronin’den geldi.

Andriy Voronin Rusya’yı Terk Etti

Bir dönem İngiltere Premier Lig ekiplerinden, dünyanın en iyi takımları arasında gösterilen Liverpool’da da forma giymiş olan Andriy Voronin, bir süredir Rusya ekiplerinden Dinamo Moskova’da yardımcı antrenörlük görevini yürütüyordu. Ukraynalı antrenör ve eski futbolcu Voronin, spor dünyasından Rusya’ya yönelik gelen yaptırım ve tepkilere dahil oldu. Rusya’ya yönelik yaptırımlarla birlikte Rusya’da görev yapan yabancı sporcular ve spor alanındaki görevliler birer birer ülkeden ayrılmaya devam ediyor.

“Putin Denen Yaratığı Durdurun”

Rusya’da Dinamo Moskova takımında yardımcı antrenörlük görevini yürüten Ukraynalı antrenör Voronin, Rus ordularına Ukrayna topraklarına saldırmaları için emri veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında sert bir benzetme yaptı ve ardından ülkeyi terk ederek Almanya’ya gitti. Alman medyasından Bild’e açıklamalarda bulunan Voronin, söz konusu açıklamalarında “Putin bir yaratık. Dünyanın bu yaratığı durdurması gerekiyor. Ülkemize yardım edin. Hepimiz çok ağır bedeller ödüyoruz. Dünya savaşında değiliz, 2022 yılındayız. Putin denen yaratığı durdurun ve hayatlarımıza geri dönelim” sözlerini dile getirdi.