Gündem

Ukraynalı ünlü futbolcu Andriy Yarmolenko, sessiz kalan Rus futbolculara sert tepki gösterdi: Çıkıp konuşsanıza!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında 7. gün de geride kaldı. Rus askeri birlikleri Kiev’i ele geçirmek üzere hareket ederken, dünyadan da Rusya’ya yönelik yaptırım kararları ve tepkiler gelmeye devam ediyor. Rusya’nın işgal harekatına başlamasından sonra birçok ülke, şirket, kurum ve kuruluşun yanı sıra birçok ünlü isim de Rusya’ya kendi alanlarında tepkilerini göstermişti. Rusya’nın savaşı durdurması için birçok isimden ve ülkeden çağrılar gelmeye devam ederken, bir sert tepki de West Ham United takımının oyuncusu ve Ukrayna Milli Takımı’nın kaptanı Andriy Yarmolenko’dan geldi. Ünlü futbolcu, Rusya’nın ülkesine karşı başlattığı işgal harekatı sonrası küfürlü açıklamalarla tepkisini gösterdi.

Ünlü Futbolcu Sert Tepki Gösterdi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatını başlatması ile birlikte dünyanın hemen hemen her yerinden Rusya’ya ve Rus vatandaşlara yönelik yaptırım kararları ve tepkiler gelmeye başladı. Ülkelerden, şirketlerden, kurum ve kuruluşlardan gelen bu tepkilere, birçok ünlü isim de dahil oldu. Spor dünyasında da geniş yankılar bulan yaptırım kararları gündeme gelirken, spor dünyasından Rusya’nın işgal harekatına ilişkin bir sert tepki de West Ham United forması giyen Ukraynalı milli futbolcu Andriy Yarmolenko’dan geldi. Ünlü futbolcu, Rusya’nın saldırılarına tepki gösterirken Rus futbolculara da küfür ve hakaret etti.

“Ülkemde Çocuklarımızı Öldürüyorlar”

İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United forması giyen ve aynı zamanda Ukrayna Milli Takımı’nın da kaptanlarından biri olan Andriy Yarmolenko, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarıyla ilgili olarak sessiz kalan Rus futbolculara sert tepki gösterdi. Ünlü futbolcu konuya ilişkin açıklamasında “St. Petersburg’da doğdum ama Ukrayna’da büyüdüm ve kendimi yüzde 100 Ukraynalı olarak görüyorum. Rus futbolculara bir sorum var, o…ç… gibi neden oturuyorsunuz ve hiçbir şey söylemiyorsunuz? Benim ülkemde insanları öldürüyorlar, kadınları öldürüyorlar, anneleri öldürüyorlar, çocuklarımızı öldürüyorlar. Ama siz hiçbir şey söylemiyorsunuz, hiçbir yorum yapmıyorsunuz.” dedi.

“Putin’in Yanlış Yaptığını Bana Söylediniz”

Andriy Yarmolenko, açıklamalarının devamında çoğu Rus futbolcuyu tanıdığını ve onların kendisine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanlış yaptığını söylediğini ifade etti. Bu konuya ilişkin olarak ise ünlü futbolcu “Çoğunuzu tanıyorum. Vladimir Putin’in yanlış yaptığını bana söylediniz. Çıkıp konuşsanıza! Bazılarınız t… göstermeyi çok seviyor, bunu gerçek hayatta da yapsanıza!” dedi.