GenelManşet

Ukrayna’nın birçok bölgesi insansız hava araçları tarafından bombalandı

30 Aralık gecesi, Ukrayna’nın çeşitli bölgeleri Rus insansız hava araçları tarafından saldırıya uğradı. Kiev, Dnepropetrovsk, Zaporozhye, Kirovograd ve Cherkassy hava savunma alarmı verdi.

Kiev bölgesi askeri idaresi başkanı Alexei Kuleba, altyapıyı hedef alan İHA’ların püskürtüldüğünü söyledi. Ordu temsilcileri, Dnepropetrovsk ve Zaporozhye bölgelerinde on Rus insansız hava aracının düşürüldüğünü bildirdi.

Bir gün önce Ukrayna’ya yaklaşık 70 füze atıldığı ve Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin bunlardan 54’ünü imha ettiği bildirildi. Ukrayna Enerji Bakanı Herman Galushenko, yoğun bombardıman nedeniyle bazı yerlerde elektrik santrallerinin hasar gördüğünü bildirdi. Bakan, Odessa ve Kiev’deki durumun özellikle zor olduğunu açıkladı.

Ekim ayının ortasından bu yana Rus ordusu komşu ülkenin enerji altyapısına saldırıyor. Tüm büyük HES’ler ve CHP’ler kesintiye uğradı, bazıları restore edildi.

Kiev saldırıları savaş suçu olarak tanımlarken, Rus yetkililer saldırıların kasıtlı olarak sivilleri hedef aldığını reddediyor.