Ukrayna’nın Rus askerlerine gönderdiği mesajlar işe yaradı: Bir Rus askeri tankıyla birlikte teslim oldu

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimde 27. gün de geride kaldı. Neredeyse bir aydır devam eden savaşta binlerce sivil hayatını kaybederken, iki taraftan da ayrıca binlerce asker hayatını kaybetti. Sıcak çatışmaların devam ettiği Ukrayna’da kan dökülürken, Ukraynalı yetkililer savaşın ilk gününden bu yana Rus askerlere ve Rusya lehine savaşan paralı askerlere çağrılarda bulunuyor. Bu savaşta ölmemeleri için Rus askerlerine daha önce birçok kez çağrıda bulunan Ukraynalı yetkililer, hatırlanacağı üzere mühimmatlarını teslim eden Rus askerlere de para ödülü verileceğini duyurmuştu. Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Viktor Andrusiv, yaptığı açıklamada bir Rus askerinin kendi isteğiyle Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne teslim olduğunu ve bir de tank teslim ettiğini duyurdu.

Bir Rus Askeri Tankıyla Birlikte Teslim Oldu

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Viktor Andrusiv, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bir Rus askerinin kendi isteğiyle Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne teslim olduğunu açıkladı. Bakan danışmanı yaptığı açıklamada, birkaç gündür Rus askerleri tarafından kullanılan Ukrayna merkezli cep telefonu şirketlerine ait numaraların tespit edilmesine ilişkin çalışmaların da devam ettiğini belirtti. Andrusiv, açıklamasında, tespit edilen numaralara sürekli olarak “Rus askerlerinin Ukrayna ordusuna para karşılığı askeri araçları ile birlikte teslim olma yöntemleri” ile ilgili bilgilendirici mesajların gönderildiğini ifade etti.

“Pusu Olmadığından Emin Olduk”

Bakan danışmanı açıklamasında, bilgilendirici mesajların sonucu olarak bir Rus askerinin kullandığı tank ile birlikte teslim olduğunu açıkladı ve açıklamasında “Bir Rus askeri ödül karşılığı bize tankını teslim etti. Birkaç gün önce Mişa (askerin ismi) bizi telefonla aradı ve Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğü’ne onunla ilgili bilgiler verdik. Ona gideceği yer söylendi ve o da geldi. İnsansız hava aracından teslim olanın kendisi olduğunu ve bunun bir pusu olmadığından emin olundu ve sonra özel kuvvetler onu gözaltına aldı” dedi.

Yapılan açıklamada Rus askeri Mişa’nın tankta tek başına kaldığı ve savaş alanından ve Rus askerlerin yanından kaçarak teslim olduğu ifade edildi. Ayrıca açıklamada, teslim olan askere savaştan sonra yaşama imkanı ve 10 bin dolar da para ödülü verileceği ifade edildi.

Exit mobile version