Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda çalışmak isteyenler: Alım yapılacak!

Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler için 2022’nin son ayında yeni ilanlar yayınlanmaya devam ediyor. Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alım yapılacağı öğrenildi. Alımlar müfettiş yardımcılığı kadrosunda gerçekleştirilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı müfettiş yardımcılığı kadrosunda alım yapacak. Alım için başvuru şartları açıklandı. Şartları sağlayanlar arasından kadroya seçilenler yazılı ve sözlü sınav ile belirlenecek. Şartları sağlayanlar, 23/01/2023 tarihinden 03/02/2023 Cuma günü saat 23.59’a kadar Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak başvurularını yapabilirler.

BAŞVURU ŞARTLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına başvuracak adayların;

1.1.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşıması,

1.2.Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin en az dört yıl lisans eğitimi veren bölümlerinden veya dengi yükseköğretim kurumlarından ya da bunlara denkliği yetkili makamlar tarafından kabul edilen yurt dışı öğretim kurumlarından birini bitirmesi,

1.3.Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden (KPSS A Grubu) KPSS P-48 puan türünden 80 (seksen) ve üzerinde puan almış olması ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 100 kişi içerisinde yer alması, (Son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilir.)

1.4.Giriş sınavının yapıldığı yılın (2023 yılında yapılacaktır) Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olması, (01/01/1988 ve daha sonra doğanlar sınava girebileceklerdir.)

1.5.Sağlık durumunun yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk koşullarına dayanıklı olması, müfettişlik görevini yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmaması, Gerekmektedir.

Exit mobile version