Editörün SeçtikleriEkonomi

Ülkemiz genelinde yeni dönem başladı! Bunları bilmeden yapmazsınız

Bankalar, ATM’lerinde 20, 10 ve 5 TL’lik banknotları kabul etmeme kararı aldığı belirtilerek bu radikal değişikliğin büyük yankı bulduğu bildirildi. Tüm bunlarla beraber bankacılık sektöründe dikkat çeken bir gelişme olduğu ifade edildi. Bununla beraber Prof. Dr. Şenol Babuşcu önemli açıklamalarda bulundu. Babuşçu açıklamalarında bankalar artık bazı küçük değerli banknotları ATM’lerine koymadığını ifade etti. Bu durum, banka müşterileri arasında şaşkınlık yaratmış durumda olduğu bildirildi.

KABUL EDİLMEYEN BANKNOTLAR

Bankaların ATM’lerinde artık 20, 10 ve 5 TL’lik banknotları kabul etmediği belirtilirken yalnızca daha yüksek değerli banknotlar olan 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları kabul ettikleri ifade edildi. Ayrıca geçmişte ortaya atılan iddialara göre, Merkez Bankası’nın 1000 TL ve 500 TL banknot basma hazırlığı içinde olduğu ve Darphane’nin de 10 TL madeni para basmaya hazırlandığı da aktarılmıştı.

İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Bu doğrultuda eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bu iddiaları yalanlamıştı ve geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada böyle bir hazırlık olmadığını vurgulamıştı. Bununla beraber Bankaların ATM’lerinde kabul etmedikleri banknotların değişmesi, müşteri alışkanlıklarını ve finansal işlemleri etkileyebileceği belirtilerek bu durumun bankacılık sektörü üzerindeki etkileri yakından takip edildiği aktarıldı.

Bu konuda resmi bir açıklama yapılmazken bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.