Uluslararası kamuoyu Putin’e karşı ayakta: “ÇOCUK” yazısına rağmen tiyatro binası bombalandı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 21. gün de geride kaldı ve savaşta 22. günde çatışmalar devam ediyor. 24 Şubat tarihinden bu yana süren savaşta dün gece Rus askerleri, binlerce Ukraynalı vatandaşın sığındığı tiyatro binasını bombaladı. Rusya’nın, binlerce sivilin sığındığı binayı vurması, uluslararası kamuoyunda infiale yol açtı. Özellikle hava saldırısı öncesinde Ukraynalı yetkililerin binanın etrafına büyük harflerle “ÇOCUK” yazdıkları ve bu şekilde Rus askerlerini uyardıkları da uydu görüntüleriyle ortaya çıktı. Ancak Rus askeri birlikleri bu uyarıya rağmen binayı bombaladı.

Rus Askeri Birlikleri Yüzlerce Sivili Hedef Aldı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 22. güne girilirken dünya gündeminde Rusya’nın akıl almaz hava saldırısı yer alıyor. Rus askerlerinin, Ukrayna’nın Mariupol kentinde bulunan ve içinde binlerce sivilin olduğu tiyatro binasını vurması tepkilere yol açtı. Ukraynalı yetkililer, Rus askerlerinin saldırdığı tiyatro binasında bulunanlar arasında kaç ölü ve kaç yaralı olduğuna ilişkin henüz net bir bilgi paylaşmadı. Ukraynalı yetkililerden gelen açıklamalarda “Bölgede saldırılar devam ettiği için şu an net bir sayı veremiyoruz” ifadeleri yer aldı. İngiliz medyasında yer alan haberlerde, söz konusu tiyatro binasında saldırı sırasında yaklaşık 1.200 sivilin olduğu bilgisi yer aldı.

Rus Askerleri “ÇOCUK” Yazısına Rağmen Saldırdı

Reuters haber ajansı tarafından paylaşılan uydu görüntülerinde, saldırıya uğrayan tiyatro binasının etrafına büyük puntolarla “ÇOCUK” yazısının yazıldığı görüldü. Saldırıdan 2 gün öncesinde çekildiği anlaşılan görüntülerde, kaldırımlarda ve park alanında büyük puntolarla uyarı yazılmış olduğu ve Rus askerlerinin bu uyarılara rağmen bölgeye saldırdığı anlaşıldı. Bölgedeki sivillerin bu yazıyı olası saldırılara karşı Rus askerlerine karşı yazdıkları tahmin edilirken, Rus birliklerinin bu bölgeye saldırması büyük tepkilere yol açtı.

Binada hasta kadınların ve çocukların kaldığı bilgisi paylaşılırken, Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petro Andruişenko açıklamasında “1000’den fazla insan oradaydı. Şehrin en büyük sığınağı orasıydı. Ancak bitmeyen saldırı ve ateşler yüzünden oraya gidemiyoruz” dedi.

Exit mobile version