Uluslararası medyada Putin’in serveti incelendi: Yatlar, katlar, jetler, otomobiller, villalar, saatler…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Rus askeri birlikleri 24 Şubat Perşembe günü sabahın erken saatlerinde Ukrayna topraklarına girdi ve Rusya – Ukrayna savaşı da resmen başladı. Savaşın başlaması ile birlikte dünya teyakkuza geçerken, Rusya’ya karşı peş peşe ekonomik ve siyasi yaptırım kararları da alındı. Özellikle savaş sürecinde dünyanın en çok merak edip araştırdığı isimlerden biri haline gelen Vladimir Putin ile ilgili İngiliz medyasında dikkat çekici bilgiler paylaşıldı. Dünyanın, hakkında sadece kendisinin izin verdiği kadarını bildiği Putin’in kişisel serveti ile ilgili ortaya çıkanlar şaşkınlığa neden oldu. Putin’in servetinde altın kaplamalı tuvaletlerden lüks villalara kadar birçok varlığın olduğu iddia ediliyor…

Putin’in Serveti İngiliz Medyasının Gündeminde

İngiliz The Time gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kişisel servetini ve lükse olan merakını inceledi. 2000 yılında göreve geldiği günden bu yana Rusya’nın çeşitli bölgelerinde 20’den fazla lüks evinin olduğu belirtilen Putin’in, resmi jetinde de özel spor salonunun ve 65 bin dolarlık altın kaplama tuvaletlerinin olduğu iddia edilmişti. The Time gazetesi konuya ilişkin olarak “Kremlin ve Rusya Devlet Başkanı, kendisini ‘halkın adamı’ olarak lanse ediyor ancak açlık sınırının altında yaşayan 16 milyondan biri değil” ifadelerine yer verdi.

Putin’in Servetini Açıklayan Nemstov, 2015’te Öldürülmüştü

Rus muhalif siyasetçilerinin İngiliz medyasından The Time gazetesine verdiği bilgilerden derlenen haberde Putin’in lüks villaları, çok sayıda jeti, bir filo dolusu lüks otomobili ve çok lüks saat koleksiyonları olduğu iddia edildi. 2015 yılında Kremlin yakınlarında vurularak öldürülen muhalif siyasetçi Nemstov, Vladimir Putin’in 2000 yılında göreve geldikten sonra Rusya’nın farklı yerlerinde 20 lüks evinin olduğunu öne sürmüştü. Nemstov söz konusu dönemde “Bu paralar vergi mükelleflerinden çıktığı için Putin’in umurunda değil” demişti.

Exit mobile version