Kamu

Umre başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Umre başvurusu için istenen belgeler ve şartlar nelerdir, nasıl başvuru yapılır? egehaber.com Umreye gitmek istiyorsanız süreçle alakalı tüm bilgileri inceleyebilir, vize ve pasaport işlemleri hakkında haberimizden öğrenebilirsiniz.

Umre İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Umre başvurusu için gerekli güncel evraklar çıkılacak kutsal topraklara yolculuk öncesinde tur şirketine teslim edilmelidir. İlgili evraklar aşağıda sıralanmaktadır:

*En az 1 yıl geçerlilik tarihine sahip pasaport
*Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
*6×4 cm ebatlarında beyaz arka fona çekilmiş 2 Adet biyometrik fotoğraf
*Menenjit Aşı Kartı
*Vukuatlı nüfus kayıt örneği
Umre seyahatleri ülkemizde devlet kanalı ya da özel şirketler tarafından düzenlenir. Yukarıda verilen evraklar Suudi Arabistan vize başvurusu için gereken evraklardır. Vize evrakları dışında özellikle özel şirketlerden farklı belgeler ve uyulması gereken kurallar mevcuttur. Umre için gerekli güncel evraklar ve kurallar gitmek istenilen tur şirketinden öğrenilebilmektedir.
Umre İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Umre için gerekli koşullar kadın ve erkek bireyler için farklılık göstermektedir. Özellikle kadınlar ve çocuklar için yaptırımlar mevcuttur. Bu şartlar kadınlar için 45 yaşını doldurmamış hiçbir kadın aile fertlerinden bir erkek yanında olmadıkça umreye gidememektedir. Çocuklarda ise 18 yaşını doldurmamış çocuklar aile bireylerinden ayrı olarak umreye gidememektedir. Ayrıca 6 yaşını doldurmamış hiçbir çocuk yanında annesi olmadan umre seyahatine çıkamamaktadır.

Bunların dışında dini, gelenek, kültür ve sosyo-ekonomik toplumun belirlediği kurallar çevresinde ele alınan umre şartları aşağıdaki gibidir:

*Müslüman olmak
*Maddi ve manevi imkânlara sahip olmak
*Akli dengesi yerinde olmak
*Seyahat etme engeline sahip olmamak
*Mahremiyet şartlarının uygun olmak
*Can mal ve namus güvenliğini sağlamış olmak

Umre İçin Vize ve Pasaport Gerekli Midir?

Umre başvurusu için vize ve pasaport gereklidir. Umre seyahati Hac ibadetini yerine getiremeyen ya da bir kez daha kutsa toprakları görmek isteyen Müslümanlarca değerli olan seyahattir. Bu seyahati gerçekleştirebilmek için birçok durumun birlikte olması gerekir. Maddi olanaklar, bedensel ve fiziksel sağlık ile dini uygunluk gibi şartlar tamam olduğu zaman umreye gitmek uygundur.

Bu şartlardan farklı olarak bir de ülkeler arası bir seyahat olmasından dolayı, Suudi Arabistan Hükümetinin taleplerinin karşılanması gerekmektedir Suudi Arabistan ile Türkiye arasında vize uygulaması mevcuttur. Hac ziyaretine giden vatandaşlarımızda olduğu gibi umreye gidecek olan vatandaşlarımız da umre ziyareti öncesinde Suudi Arabistan vizesi almalıdır.

Umre İçin En Uygun Ay Ne Zamandır?

Umre için en doğru zaman Hac döneminin dışında kalan zaman dilimidir. Umre Hac ibadeti ile karıştırılmamalıdır. Umre bir ibadet değil, ziyarettir. Bu nedenle umre için seçilecek zaman diliminin hac dönemi dışında olması yeterlidir.

Umre İçin Hazırlıklar Nasıl Olmalıdır?

Umre için yapılacak hazırlıklar için öncelikle Mekke ve Medine hakkında bilgi edinerek işe başlanabilir. Yapılacak olan ziyaretler bir liste hazırlamak yapılacak en doğru hazırlık çalışması olacaktır. Umre öncesinde aşağıdaki konular hakkında hazırlıkların yapılması gereklidir:

*Gidilmeden önce İhram hakkında detaylı bilgi edinilmelidir.
*Kadın ve erkekler için olan özel kıyafetler alınmalıdır.
*Serin tutacak elbiseler tercih edilmelidir.
*Bol miktarda iç çamaşırı ve spor ayakkabı alınmalıdır.
*Ayrıca rahat bir ayakkabı ve terlikte bulundurulmalıdır.

Umre Turları Fiyatları Ne Kadardır?

Umre turları fiyatları organizasyonu düzenleyen şirkete göre farklılık gösterir. Bu değişkenliklerin sebepleri umre seyahati yapan şirketlere, gidecek kişi sayısına, uçak tercihine, kalınacak otele ve alınmak istenen hizmete bağlı olarak değişmektedir. Seyahat şirketleri tarafından bu hizmetler paket olarak müşterilere sunulmaktadır. Ekonomik umre ziyaretinden, çok lüks umre seyahatine kadar her bütçeye uygun olarak bu paketlerin içerikleri değişmektedir. Paketlerden kendine en uygun olanını seçen müşteriler daha sonra umre için gerekli güncel evraklar ile acentaya başvurarak umre işlemlerini başlatabilirler.

Kaynak: egehaber.com