Gündem

Unilever Magnum bademli dondurmalarını geri çağırıyor!

Geçtiğimiz günlerde Beypazarı Maden Suları’nın toplatılması gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu kez de Magnum Dondurmaları bademli dondurmalarını geri çağırıyor.

Unilever, İngiltere ve İrlanda’da satılan Magnum bademli dondurmalarında plastik ve metal parçacıkları olabileceği endişesiyle 5 seriyi geri çağırma kararı aldı.

Geri çağırma nedeni

Birleşik Krallık Gıda Standartları Ajansı (FSA), Magnum bademli dondurmaların “yemek için güvensiz” olabileceğini ve plastik ve metal parçacıkları içerebileceğini duyurdu.

Hangi ürünler geri çağırılıyor?

100 ml’lik üçlü paketler halinde satılan Magnum bademli dondurmaların aşağıdaki seri numaraları geri çağırılıyor:

  • J415VD
  • J416VD
  • J417VD
  • J418VD
  • J419VD

Ne yapmalısınız?

Eğer yukarıdaki seri numaralı Magnum bademli dondurmalardan satın aldıysanız, lütfen yemeyin ve ürünü satın aldığınız yere geri götürerek iadenizi talep edin.

Müşterilere duyuru

Tüm dondurma satan perakende mağazalarda müşterilere ürünün neden toplatıldığını ve ne yapmaları gerektiğini açıklayan duyurular asılacaktır.

Unilever’den açıklama

Unilever, müşterilerinin güvenliğini her şeyden önce tuttuğunu ve geri çağırmadan etkilenen ürünlerin en kısa sürede mağazalardan geri çekilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Unilever’in yeniden yapılanması

Tüketim malları devi Unilever, kısa bir süre önce dondurma bölümünü ayırmayı ve daha geniş bir yeniden yapılanmanın parçası olarak güzellik ve sağlık, kişisel bakım, ev bakımı ve beslenme olmak üzere dört iş koluna odaklanmayı planladığını duyurmuştu.