EğitimEkonomi

Üniversite öğrencilerine 12 ay boyunca verilecek: Ücret alınmayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu üniversite öğrencilerine 10 GB internet vereceklerini duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak 10 GB internet verileceğini açıklayarak 12 ay boyunca süreceğini duyurdu.

10 GB İNTERNET VERİLECEK

Bir haber kanalına konuk olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gençlere 10 GB bedava internetin ne zaman uygulanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. 3 operatörden teklif aldıklarını belirten Uraloğlu, bu ay itibarıyla 10 GB internetin başlayacağını açıkladı..

ÜCRETSİZ İNTERNET HANGİ TARİFELERDE GEÇERLİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “3 operatörden tekliflerimizi aldık, 12 ay süre içinde mutabakat sağladık. Gençlere verme noktasındayız. Ücretsiz internet projesi için 10 gb interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız.” dedi.

ÖĞRENCİLERE 10 GB İNTERNET NE ZAMAN VERİLECEK?

Bakan Uraloğlu “Gerek cep telefonundan gerek IMEI numarasından örtüşmesini sağlayacağız. Başkası kullanamayacak. BTK ile bunu sağlama yeteneğine sahibiz. Bu ay 10 gb internet başlar. En ihtiyaç olan nokta bu ay. Gençler hangi operatörü kullanıyorlarsa o operatörü kullanabilecekler.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE BEDAVA İNTERNET ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere ücretsiz 10 GB internet desteğine ilişkin şunları söyledi;

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. 9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4’üne bilgisayarlar için ise yüzde 16,7’sine kadar tutarda destek sağlayacağız.

Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. İstedikleri 3 mobil şebeke üzerinden kullanabilecekler. 18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. İmkanları daha da genişleteceğiz.