Gündem

Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği kararı Resmi Gazete’de

Üniversite öğrencilerine verilecek cep telefonu, bilgisayar ve internet destekleriyle ilgili karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenleme 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girecek.

Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar, Resmi Gazete’de bugün yayınlandı. Kararda, üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteğinin detayları belirtiliyor.

Bir defaya mahsus

Düzenlemeye göre, satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olan, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerine her birine bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve 1 yıllık internet desteği sağlanacak.

Destek, nihai satış fiyatı 9.500 TL’yi aşmayan cep telefonu ve bilgisayarların elektronik fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılabilecek.

2.El cihazlar kapsam dışı

İkinci el cihazlar destek kapsamı dışında olacak ve her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği destek tutarı en fazla 5.500 TL olacak.

Kararda, öğrencilere verilecek internet desteğinin 12 ay boyunca kullanılabileceği ve aylık en fazla 10 GB’lık bir hattı kapsadığı belirtiliyor.

Kötüye kullanımda geri ödeme istenecek

Karar 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek ve destekten yararlanan cihazlar en az iki tam yıl süre ile sadece destek sahibi tarafından kullanılacak. Ayrıca, şartların ihlal edilmesi durumunda ödeme, gecikme zammı ve faizle birlikte geri alınacak.

Bu karar kapsamındaki destekler, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.