Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? YÖK’ten Açıklama Geldi!

2020 Mart ayından bu yana koronavirüs sebebiyle öğrenciler yüz yüze eğitim alamıyordu. Üniversite öğrencileri, şehir dışında okuyanlar ve YKS sınavını kazananlar bakanlıkta gelecek haberi merak ediyor. Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Yüksek Öğretim Kurulundan konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi.

YÖK Açıklaması

Yüz yüze eğitim için gerekli çalışmalar hızla devam ediyor. Yüksek Öğretim Kurulu Sağlık Bakanlığına öğrencilerin aşılarının tamamlanmasını istediklerine ilişkin bir yazı gönderdi. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “13 Eylül’den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak” açıklamasında bulundu.

Yüksek Öğretim Kurulu‘ na göre üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibariyle başlayacak.

Yüksek Öğretim Kurulu: “Salgının dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili kurulları tarafından salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması gerektiği belirtilmiştir. Buna göre üniversitelerimizde ‘koronavirus komisyonları’ oluşturulmuş, hızlı karar mekanizmaları tesis edilmiştir. 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde Yükseköğretim Kurulu olarak örgün programlarda yüz yüze eğitime başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir. Salgının seyrine, altyapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, Kovid-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir.” ifadelerinde bulundu.

Exit mobile version