EğitimEkonomiGündem

Üniversitelilere 2500 TL’lik aylık BURS başvuruları BUGÜN BAŞLADI

T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak resmi sosyal medya hesabı üzerinden burs başvuru müjdesini duyurdu.

Üniversitelilere 2500 TL’lik aylık BURS başvuruları BUGÜN BAŞLADI- Bakan tarafında bugün resmi sosyal medya hesabı olan twitter üzerinden GSB’nin Burs ve Öğretin Kredisinin başvurularının başladığını aktardı. Bakan Bak’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı! Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23:59’a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız…

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

KİME NE KADAR ÖDENECEK?

2023 yılı itibari ile KYK burs ücreti lisans öğrencilerine 850 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencilerine 2.500 TL veriliyor. Ödemelerden faydalanmak isteyen öğrencilerin başvuru şartlarını sağlayarak başvuru işlemlerini en geç 19 Ekim 2023 tarihine kadar yapmaları gerekiyor. İşlemlerini gerçekleştirmeyen adaylar ödemelerden faydalannamayacaklar.