Ekonomi

Ünlü Ekonomist Yatırımcıları Uyardı: Dolarda 18 TL ve Üzeri Gelebilir

Yatırımcılar son dönemde döviz kurundaki hareketliliği yakından takip ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş çok kritik açıklamalar yaptı. Dolar/TL kurunda yeni bir atak yaşanabileceğini söyleyen ünlü ekonomist dolarda 18 liranın üzerine çıkma riski olduğuna dikkat çekti. Para piyasalarındaki son durumu değerlendiren İslam Memiş, ilk olarak kripto paralardaki sert düşüşü yorumladı. Bitcoin’de 60 bin dolar seviyesinden yüzde 80 oranında bir düşüş yaşandığını söyleyen İslam Memiş, “Küresel piyasalarda resesyon riski var, enflasyon da birleşince kripto piyasasını etkiledi. Bankacılık sistemine dahil edilmesi gibi birçok önemli faktör gündeme taşınırsa toparlanabilir ama şu anda Fed’in faiz artırma süreci de devam ettiği için iki ay içinde çok da aksiyon beklememek lazım.” dedi.

Dolarda 18 TL Riski

İç piyasayı da değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları yakından ilgilendiren dolar/TL paritesine değindi. Doların 18 liranın üzerine çıkma riskine karşı uyarılarda bulunan ünlü ekonomist, Haziran ve temmuzda pik seviye ihtimaline dikkat çekerek, “Kademeli direnç seviyelerini takip ediyoruz. 17.39 bu sabah test edildi. Döviz kurunda risk priminden kaynaklı yukarı yönlü ataklar devam ediyor.” ifadelerini kullandı. Açıklama gelmez ise 17.50 direncinin görüleceğini kaydeden İslam Memiş, önümüzdeki günlerin 18 lira için erken olduğunu kaydetti.

Merkez Bankası Kararı

Ünlü ekonomist borsa tarafını değerlendirirken, “Bugün Amerikan piyasaları kapalı, yurt dışı piyasalar sakin başladı. Borsa İstanbul’da pozitif görünüm devam ediyor. 2600’ü test eden Borsa İstanbul olabilir.” dedi. İslam Memiş ayrıca bu hafta para piyasalarının gündeminde olan Merkez Bankası’nın faiz kararını yorumladı. Para uzmanı eğer sürpriz bir gelişme olmazsa Merkez Bankası’nın bu ayki toplantısında faizi sabit tutacağını söyledi.