Ekonomi

Ünlü ekonomistten son dakika dolar tahmini: Bulut, piyasa fiyatlarının üzerinde bir gün daha kalırsa, dolar daha da yükselecek!

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde dolar kurunda yaşanan ani artışlar sonucunda, dolar 18 TL seviyesine kadar yükselmişti. Piyasalara direkt olarak yapılan Merkez Bankası müdahaleleri ve 20 Aralık tarihinde düzenlenen kabine toplantısından çıkan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi sonrasında dolar kurunun 11 TL seviyesine kadar gerilemesi sağlanmıştı. Ancak yeni yıla girilmesi ile birlikte FED faiz kararı baskılarından etkilenen dolar kuru tekrar yükselişe geçti ve 11 TL seviyesinden 13 TL seviyesine kadar yükseldi.

Yaklaşık olarak 2 aydır 13 TL seviyesinden işlem gören dolar kuru, bir süredir devam eden Rusya- Ukrayna gerginliğinin resmen bir savaşa dönüşmesinden sonra tekrar yükselişe geçti. Son günlerde ivmesini sürekli olarak yukarı yönlü tutan dolar kuru, vatandaşların hem piyasalar hem de gündelik hayat zamları konusunda endişelenmelerine sebep oldu. Konu ile ilgili olarak yaptığı tahminler ile adından söz ettiren ünlü Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolar grafiklerini yorumlayarak doların mevcut durumuna dair tahminlerde bulundu.

Ichimoku Bulutları Piyasa Fiyatlarının Üzerine Çıktı!

Resmi Twitter hesabı aracılığı ile dolar kurunun yükselişine dair grafikleri yayınlayan Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Ichimoku bulutlarının piyasa fiyatlarının üzerine çıktığına dikkat çekti. Bu görselin, doların yükseleceğine işaret ettiğini ifade eden Ekonomist Şatıroğlu, piyasa müdahalelerinin gerekliliğini vurguladı.

“Bir Gün Daha Kalırsa Dolar Yükselecek!”

Resmi Twitter hesabından dolar açıklamalarına devam eden Ekonomist Şatıroğlu, Ichimoku bulutlarının bir gün daha piyasa fiyatlarının üzerinde seyretmesi durumunda, doların hızla yükseleceğini belirtti.

“Müdahale İçin Bugün Son Gün!”

Birilerinin piyasaya müdahale etme gibi bir niyete sahip olması durumunda, o müdahalenin bugün yapılması gerektiğini belirten Şatıroğlu, aksi takdirde doların daha da yükseleceğini iddia etti.