Ünlü fenomen Simge Barankoğlu’na şok: Tutuklandı!

Sosyal medya üzerinde para ödülü kazanıldığı iddia edilip ödülün vergisi adı altında para alıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen suç şebekesine operasyon yapıldı. Gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu’yla Yeşim Aydın’ın da aralarında olduğu 16 kişi tutuklandı.

Barankoğlu: Dolandırıcılığı bilsem hiçbir şekilde kabul etmezdim

Tutuklanan Simge Barankoğlu, verdiği ifadede, “Sosyal medya fenomeniyim. Reklam alarak geçimimi sağlıyorum. Soruşturmaya konu bu eylem de diğer reklamlar gibiydi. Tarafları ve müştekileri tanımıyorum ve suçlamaları kabul etmiyorum.” şeklinde konuştu.

“Müştekilerin hiçbiriyle iletişime geçmedim”

Tutuklanan Yeşim Aydın da “Sosyal medyada reklam yaparak geçimimi sağlıyorum. Bu kişiler benimle iletişime geçerek reklam vermek istediklerini ifade etti. İşim bu olduğu için ben de kabul ettim. Eğer böyle bir dolandırıcılık suçunun işlendiğini bilseydim hiçbir şekilde kabul etmezdim. Bana verilen ad ve soyadların da sahte olduğunu emniyette öğrendim. Hiç kimseyi dolandırmaya çalışmadım. Hiçbir müştekiyle iletişime geçip para istemedim. Yalnızca reklam ücreti aldım.” dediği kaydedildi.

Exit mobile version