Spor

Ünlü isimden acı haber geldi. Hayatını kaybetti!

Ünlü isimden acı haber geldi. Bir süredir kanser tedavisi gören İsveçli teknik direktör Sven-Goran Eriksson, hayatını kaybetti. Eriksson, yılın başında kansere yakalandığını duyurmuştu.

76 yaşındaki İsveçli teknik direktör Sven-Goran Eriksson, kanser nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Eriksson, kariyeri boyunca Benfica, Roma, Fiorentina, Lazio ve Manchester City gibi Avrupa’nın önde gelen kulüplerinde ve İngiltere, Meksika, Fildişi Sahili ve Filipinler milli takımlarında teknik direktörlük yaptı.

Uzun süredir kanser tedavisi gören Sven-Goran Eriksson yaşamını yitirdi. Ailesinden yapılan açıklamada Eriksson’un 76 yaşında vefat ettiği belirtildi.

DÜNYACA ÜNLÜ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI

Daha önce Benfica, Roma, Fiorentina, Lazio ve Manchester City gibi Avrupa’nın önemli takımlarında görev alan İsveçli teknik adam İngiltere, Meksika, Fildişi Sahili ve Filipinler milli takımlarını da çalıştırmıştı. Eriksson, son olarak Aralık 2022’de İsveç 3. Lig ekibi IF Karlstad’da sportif direktörlük görevine başlamış, Şubat 2023’te ise sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmıştı.