Magazin

Ünlü isimden acı haber: Hayatını kaybetti!

Ünlü müzisyen Blues davulcusu Sam Lay, hayatını kaybetti. Birçok ünlü isimle çalışan Lay, 86 yaşında hayata veda etti. Lay’in vefat haberi sevenlerini yasa boğdu. Pelerini ve bastonuyla ünlenen Lay, 2015 yılında Paul Buttferfield Blues Band’in bir parçası olarak Rock & Roll Onur Listesi’ne girmişti.

Sam Lay’in ölüm haberi şirketi Alligator Records tarafından yapıldı. Yıllar önce bir röportaj veren Corky Siegel, “Sam davul çalmıyor. O davulları konuşturuyor. Çok melodik ve etkileyici Bu, ritmi tutmakla ilgili değil. Sam, duygunun gitmesi gereken yere dokunuyor” ifadelerine yer vermişti.

SAM LAY KİMDİR?

Pelerini ve bastonuyla tanınan Lay, 2015 yılında Paul Buttferfield Blues Band’in bir parçası olarak Rock & Roll Onur Listesi’ne girmişti.

O dönem South Bend Tribune’e konuşan Lay, “Benim gibi blues seviyorsanız, kelimelerle bunu tarif edemezsiniz. Blues’dan zevk aldım, o gruptaki her şeyden keyif aldım. Oradaki herkesten çok şey öğrendim, onlar da benden çok şey öğrendiklerini iddia ediyor” demişti.

Alabama doğumlu olan Lay, 1950’lerin ortalarında Chicago’ya taşınmadan önce Cleveland’da profesyonel olarak müzik yapmaya başladı. 1969 yılında Muddy Waters’ın Chess Records’ta en çok satan rekoru kıran şarkısı “Fathers & Sons”da davul çaldı. 1965’te Bob Dylan için Newport Folk Festivali’nde görev başındaydı.