GündemMagazin

Ünlü isimlerden de yangının yaralarını sarmak için destek geliyor!

Farklı yerlerde eş zamanlı çıkan yangınların kritik ve büyük zararları oldu. Yaraları sarabilmek adına hem büyük markalar hem vatandaş hem de ünlü isimler adeta seferberlik başlattı. Fidan kampanyaları, maddi destek gibi yardımlar peşi sıra geliyor.

Sertab Erener'den anlamlı hareket

Sertab Erener de o isimlerden biri oldu. Ünlü şarkıcı dün akşam verdiği konserin tüm gelirini ormanları tekrar yeşertebilmek adına bağışlayacağını duyurdu. Erener konser öncesi, “Şarkılarımı bütün ruhumla kaybettiğimiz ağaçlarımız, hayatını kaybeden bütün canlılar için söyleyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine, “İki gündür yaşadığımız ciğerimizi yakan bu acı ile bugün sahneye çıkmak benim için imkansızdı, iptal edelim istemiştim ama Turkcell ile gerçekleştireceğimiz bu konserin bütün gelirini kaybettiğimiz ormanlarımızı en kısa zamanda yeniden yeşertmek için bağışlamaya karar verdik. Bu inançla yola çıktım. Bu gece şarkılarımı bütün ruhumla kaybettiğimiz ağaçlarımız, hayatını kaybeden bütün canlılar için söyleyeceğim.” şeklinde devam etti.

Sertap Erener üçte üç yaptı - Muğla Haberleri

Güzel şarkıcı konuyla ilgili sosyal medya hesabından da paylaşım yaptı. Gönderisine, “Ülkemizi yasa boğan orman yangınları sebebiyle büyük üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara ve yangından etkilenen tüm canlılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bu felaketin yaralarını hızla sarmak için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. İlk olarak yanan canımız ormanlarımızı yeniden yeşertmek için 50 bin fidan bağışı yapıyoruz. Ayrıca Turkcell Yıldızlı Geceler açılış konserinden elde edilecek geliri de fidana dönüştüreceğiz.” notunu düştü.

Burcu Biricik evsizler için çağrı yaptı

Burcu Biricik kimdir, kaç yaşında? Camdaki Kız dizisinin Nalan'ı Burcu Biricik nereli, diziden ne kadar para kazanıyor?

Sosyal medya hesabından çağrı yapan Biricik, “Bakın arkadaşlar Tema da dahil olmak üzere herhangi bir fidan bağışı kampanyası gerçekten anlamsız… Lütfen enerjinizi bunları paylaşmaya değil, bölgede yanan evlerin sahiplerine, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya harcayın. Ormanlar yeniden fidan dikerek korunamaz. O alanın kendini onarmasını bekleyeceğiz” diyen kişinin paylaşımını kendi hesabından paylaşan Biricik “Herkesin artık cebinden çıkabilecek son 3-5 liralık yardım fidana değil de yangın sonrası evlerinden olan insanların ihtiyaçları için mi kullanılsa acaba” dedi.