Ekonomi

Ünlü Kripto Borsasında Flaş Hata! Kullanıcılar Endişelendi!

Kripto para borsası günden güne talep görmeye devam ediyor. ABD’nin en büyük kripto borsasından biri olan Coinbase yazılım sisteminde çok büyük bir hata yaşandı. Aynı anda ülkemizde de aktif olan Coinbase 125 bin kullanıcıya yanlış bir mesaj gönderdi. Kullanıcılar mesajı aldıktan sonra endişelendi. Güvenlik ayarlarının değiştiğine dair aldıkları mesajın ardından Coinbase sözcüsü: “Birdenbire sistem bir hata gibi şeyler göndermeye başladı ancak bu kötü niyetli veya üçüncü taraf bir hata değildi” ifadelerini kullandı.

Coinbase sözcülerinden açıklama

Coinbase müşterilerinin bir bölümünün hesapları saldırıya uğramış, daha sonra yardım talep etmek için şirkete ulaşamadıklarını aktarmıştı. 68 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Coinbase’ de bu sefer ciddi bir hata yaşandı. 125 bin kullanıcıya “2 adımlı doğrulama ayarlarınız değiştirildi” mesajı gönderen şirket, daha sonra bu mesajı yanlışlıkla gönderdiğine dair yeni bir e-posta gönderdi.

Şirket sözcüsü Andrew Schmitt , “Hafta sonunun çoğunu müşterilerin sorularını yanıtlayabileceğimizden emin olmak için çalışarak geçirdik. Birden sistem hata gibi şeyler göndermeye başladı ancak bu kötü niyetli veya üçüncü taraf bir hata değildi. Müşterilerimizle güven oluşturmanın tek yolunun, işleri berbat ettiğimizde şeffaf olmak olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

53 yaşındaki emekli bir polis memuru olan Don Pirtle, şirketin iki faktörlü kimlik doğrulamasının değiştirildiğine dair e-postasını aldığında alarma geçtiğini söyledi.  “Mesaj gelince ölümüne korktum. Kızım ile iletişime geçtim. O gün, torunum için yaptığı yatırım olan 60 bin 298 dolarlık kripto parayı sattım” dedi.