Ünlü müzisyen yaşamını yitirdi!

Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçı unvanı sahibi Giresunlu kemençe üstadı Katip Şadi 88 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye bir değerini daha kaybetti. Giresunlu kemençe üstadı Katip Şadi 88 yaşında yaşamını yitirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen, ‘somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçı unvanı sahibi Şadi, bir süredir tedavi gördüğü özel hastanede vefat etti.

TÖREN DÜZENLENECEK!

Şadi için bugün saat 15.00’te Giresun’un Görele ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlenecek. Şadi’nin cenazesi, daha sonra ilçeye bağlı Çeşmebaşı Mahallesi’ndeki mezarlıkta defnedilecek.

BAKANLIKTAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada; “Bakanlığımızca verilen, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçı unvanı sahibi, kemençe üstadı Katip Şadi’ye Allah’tan rahmet, sanatçımızın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU, ŞADİ İLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu da 2017 yılındaki Giresun ziyaretinde Katip Şadi’yle beraber çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak; “2017’de Giresun ziyaretimizde Görele’de ‘Kemençenin Babası’ olarak tanınan Katip Şadi ile tanışma şansına sahip olmuştum. Kendisinin vefat haberi tüm sevenleri gibi beni de derinden üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim” dedi.

Exit mobile version