Magazin

Ünlü şarkıcıdan kötü haber! Hayatını kaybetti

Yunanistan’ın ünlü şarkıcısı Tolis Voskopoulos’dan kötü haber geldi. Voskopoulos’un 81 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayata veda eden Voskoupolus’un birkaç gün sonra doğum gününü kutlamaya hazırlandığı belirtildi.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren Voskopoulos için memleketi Pire’de geniş katılımlı cenaze töreni düzenleneceği belirtildi.

TOLİS VOSKOLOULOS KİMDİR?

Pire’de doğan ve ailesinin 12 çocuğundan biri olan Voskopoulos ilk önemli başarısını 1963 yılında çektiği sinema filmi ve ardından unutulmaz besteci Lykourgos Markeas’ın ‘Adım Adım’ şarkısıyla yaptı. Ardından dünyaca ünlü film müzikleri ve plakları 300 binin üzerinde satış yaparak rekor kırdı.

Evli ve bir çocuk babası şarkıcı, besteci, tiyatro oyuncusu Voskopoulos’un 35 yıldan fazla bir süredir, fanatik hayranlar tarafından toplanan plaklarının piyasada tamamen tükendiği belirtildi. En çok sevilen şarkıları arasında ise “İki kalp”, “Ay üstümde”, “Ama ben birini seviyorum”, “Ve sen gideceksin”, “Bıçak tatlı acıtıyor”, “Erkekler çok konuşmaz”, “Sağlıklı olsun” gibi başarılı şarkılar onun”, “Kardeşlerim, serseriler, kuşlar”,”Tekrarlanamaz”,”Rüyamız kaybolmadan önce”,”Kırlangıçların Akışı”,”Çingeneler senin hatırına”, “Kulaklarımda pire”,”Aşk bana bir hayat borçlu” yer alıyor.