Ünlü şefin restoran davasında yeni gelişme: Keşif kararı alındı

Beşiktaş’ta devraldığı restoranın istinat duvarının çökmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin ünlü şef Somer Sivrioğlu ve 6 kişinin “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verdi.

Ünlü şef Somer Sivrioğlu, 20 Mayıs 2022’de Beşiktaş’ta devraldığı lüks restoranın istinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen olayda, bir kişinin hayatını kaybetmesi ve bir kişinin yaralanmasına neden olmakla suçlanıyor. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme heyeti olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verdi.

1 kişi ölmüş 1 kişi de yaralanmıştı

İddialara göre, restoranın istinat duvarının çökmesi sonucu yaşanan olayda, eski diplomat Ahmet Muhammed Salem Lubbad hayatını kaybetmiş, diğer kişi ise yaralanmıştı. Mahkeme, olay yerindeki harita incelemesi ve istinat duvarının durumuyla ilgili olarak keşif yapılmasına hükmetti.

Sanıklar arasında bulunan işletme sahibi Kazım Evirgen, suçlamaları kabul etmeyerek duvarın özel mülkiyet alanında olmadığını ve belediyenin sorumlu olduğunu savundu. Mahkeme, olay yerinde yapılacak keşif sonrasında harita ve mühendislik raporları alarak davaya devam etme kararı aldı.

Olayın tanığı olarak Libya Büyükelçisi Abdurrazag Mukhtar Ahmed Abdulgader de mahkeme tarafından dinlenmek üzere belirlendi. Duruşma, keşif yapıldıktan sonra devam edecek.

Exit mobile version