Ünlü Tiyatro Sanatçısından Acı Haber! Hayatını Kaybetti

Türk Tiyatrosunun sevilen isimlerinden birçok tiyatrocuyu yetiştiren Prof. Dr. Bozkurt Kuruç hayatını kaybetti. 86 yaşında olan Prof. Dr. Bozkurt Kuruç gece saatlerinde İzmir’de hayatını kaybetti. Kuruç’un vefat haberi başta yakınları ve sevenleri olmak üzere tüm tiyatro camiasını yasa boğdu.

Kültür ve Turizm Bakanından Taziye Mesajı

Kuruç’un vefat haberini alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, taziyelerini resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Ersoy yaptığı paylaşımda, “Tiyatromuzun büyük değeri Prof. Bozkurt Kuruç’un vefat haberini üzüntüyle aldım. Oynadığı, yönettiği oyunlar, yetiştirdiği öğrenciler ve Türk tiyatrosuna yaptığı eşsiz katkılarla daima hatırlayacağımız Kuruç’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Devlet Tiyatroları Edebi Kurul Başkanlığı görevini yürüten Kuruç dün gece saatlerinde 86 yaşında İzmir’de hayata gözlerini yumdu.

Bozkurt Kuruç Kimdir?

Ankara’da 1935’te doğan Bozkurt Kuruç, 1960 yılında Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünden mezun oldu.

Kuruç, 1962-1965 yılları arasında İngiltere’de rejisörlük eğitimi aldı. Usta sanatçı, Devlet Tiyatrolarında 100’den fazla oyunda oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı.

Birçok tiyatro oyununda rol aldığı gibi birçok üniversitede eğitmen olarak görev aldı.

1987’de İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğüne, 1988 yılında da Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne atanmasının ardından 1989’da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanan sanatçı, 1998’e kadar bu görevi yürüttü.

1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanını alan sanatçı, 2003 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında Profesör unvanıyla Tiyatro Ana Sanat Dalı öğretim üyeliğinde bulundu.

Kuruç, sonrasında Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünde ders verdi.

Kuruç, tiyatro dışında “Kurtlar Vadisi Pusu” başta olmak üzere bazı dizi filmlerde de rol aldı.

Tiyatroya hizmetleri dolayısıyla İzmir Devlet Tiyatrosu sahnelerinden birine “Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi” olarak Kuruç’un ismi verildi.

Exit mobile version