Gündemİzmir HaberleriYerel Haberler

Urla’daki Katliam Hakkında Açıklama Geldi

Urla Belediyesi, 20 Mayıs gecesi Gülbahçe Mahallesi'nde sokak köpeklerinin zehirlendiği iddiasına ilişkin açıklama yaparak, olayı doğruladı ve 6 canlının öldüğünü belirtti. Ekipler, bölgede temizlik çalışmaları yaparak diğer hayvanların zarar görmemesi için önlem aldı. Yetkililer, saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü ve suçluların en ağır cezayı alması için gerekeni yapacaklarını vurguladı.

20 Mayıs gecesi Urla Belediyesi Veterinerliği’nde Gülbahçe Mahallesi’ndeki sokak köpeklerinin zehirlendiği iddiası kısa sürede kamuoyunda çok büyük tepki yaratmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Urla Belediyesi, “20 Mayıs’ı 21 Mayıs’a bağlayan gece saat 01.00 sularında Urla Belediyesi Veterinerliği’ne, ilçemiz Gülbahçe Mahallesi’nde can dostlarımızdan olan sokak köpeklerinin zehirlenmiş olabileceği yönünde ihbar gelmiştir. Kısa bir süre içerisinde olay mahalline giden ekiplerimiz, 6 can dostumuzun zehirlenerek öldürüldüğünü tespit etmiştir. Ekiplerimiz; olay bölgesi ve çevresinde zehirli başka besinlerin olabileceği şüphesiyle bölgede temizlik çalışması gerçekleştirmiş ve diğer can dostlarımızın da zehirlenme ihtimaline karşı sabah saatlerine kadar tedbir amaçlı nöbet tutmuştur.” ifadelerini kullandı. 

“Canice yapılan bu katliamı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almalarını gerekeni yapacağız” 

Belediye olarak süreci yakından takip edeceklerini bildiren yetkililer, “Can dostlarımıza karşı canice yapılan saldırı ile ilgili olarak Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapılmaktadır. Urla Belediyesi olarak bizler de süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bir daha bu ve benzeri üzücü olayların yaşanmaması adına bu canice yapılan katliamı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almaları için gereken duruşumuzu sürdüreceğiz.” şeklinde durumu açıkladı.