GündemUşak Haberleri

Uşak’ta maymun çiçeği virüsü endişesi: Açıklama geldi!

Koronavirüs salgını etkisini kaybederken şimdi de maymun çiçeği virüsü paniği ortaya çıktı. Maymun çiçeği virüsü dünyada endişe yarattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘Türkiye’de maymun çiçeği virüsü görüldü mü?’ sorusunu yanıtlamıştı. Uşak’ta bir kişide elinde ve vücudunda kabarcıklar görüldüğü iddia edildi. Bakanlıktan konuyla ilgili açıklama geldi.

Uşak’ta maymun çiçeği virüsü paniği yaşandı. Kentte bir kişinin elinde ve vücudunda kabarcıklar ortaya çıktığı tespit edildi. Bunu üzerine Türkiye’de ilk maymun çiçeği virüsü vakasının Uşak’ta görüldüğü yönünde iddialar ortaya atıldı. Uşak Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama geldi.

Uşak’ta ‘maymun çiçeği virüsü’ paniği! Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi: ‘Kabarcıklar görülmesi üzerine…’

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, dün bazı basın yayın organlarında, “Uşak’ta ilk maymun çiçeği vakası görüldü, Uşak’ta maymun çiçeği virüsü paniği” şeklinde gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği belirtildi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ AÇIKLAMASI

Açıklamada, “Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne muayeneye getirilen yabancı uyruklu bir şahsın ellerinde ve vücudunda kabarcıklar görülmesi üzerine hastadan tedbir amaçlı numune alınmıştır. Halk Sağlığı Referans Laboratuvarı’nda yapılan test sonucu negatif çıkmıştır.” ifadesi kullanıldı.