Gündem

Usta isimden acı haber: Hayatını kaybetti!

Usta isimden acı haber geldi. Yazar Ferit Edgü, hayatını kaybetti. Everest Yayınları da yazarları Edgü’nün vefat haberinin ardından sosyal medyadan başsağlığı mesajı yayınladı.

Çağdaş Türk edebiyatının ustalarından Ferit Edgü, yaşamını yitirdi. Edgü, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yazar Metin Celal sosyal medya hesabından “Çağdaş Türk edebiyatının büyük ustalarından Ferit Edgü vefat etmiş. Ailesine, okurlarına, dostlarına başsağlığı diliyorum” diye yazdı.

Everest Yayınları da yazarları Edgü’nün vefatı için sosyal medya hesaplarından “Değerli yazarımız Ferit Edgü’yü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz… Ailesine, okurlarına, tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz…” mesajını yayımladı.

FERİT EDGÜ KİMDİR?

Ferit Edgü, 24 Şubat 1936 gününde İstanbul’da doğdu. Şiir, öykü, roman, oyun, deneme, biyografi, eleştiri ve aforizma gibi türlerde eserleri bulunuyordu.

Ferit Edgü, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde başladığı eğitimini Paris’te sürdürdü (1959- 1964). Acedemie du Feu’de seramik öğrenimi gördü. Sorbonne’da felsefe, Louvre’da sanat tarihi kurslarına katıldı.

Yedek subay öğretmen olarak Hakkâri ve Beypazarı’nda askerlikten sonra (1967), bir yıl daha Paris’te kalıp İstanbul’a yerleşti (1968). Man Ajans’ta reklam yazarlığı yaptı. Buradan ayrılıp kendi reklam şirketini kurdu.

Öykü yazarlığının yanı sıra, resim eleştirileri ve denemeleriyle ün yaptı. 1977‘den beri Ada Yayınları’nı yönetiyor. Kaynak dergisinde edebiyata adım attı. 1952-1953 yıllarında şiirler yazdı. Ama ilk öyküsü Ocak 1954’te Yeni Ufuklar dergisinde çıktı. Aynı yıllarda Şairler Yaprağı (1954), Mavi’de de şiirleri yayımlandı (1954). Daha sonraları Yeni Ufuklar, Vatan Sanat Eki, Mavi, Pazar Postası, Dost’taki öyküleriyle (1954-1959); Ataç, Yeni Dergi, Eylem, Papirüs, Ant, Soyut, Milliyet Sanat, Hürriyet Gösteri dergilerindeki deneme ve incelemeleriyle tanındı.