Magazin

Usta oyuncudan üzen haber! Beyin kanaması geçirdi

Türk tiyatrosu ve sinemasının usta isimlerinden Settar Tanrıöğen, beyin kanaması geçirdi. Kötü haberi paylaşan eski manken Ebru Destan, Settar Tanrıöğen’in son durumu hakkında da bilgi verdi.

Settar Tanrıöğen, “Kızılcık Şerbeti” dizisindeki “Abdullah” karakteriyle tanınan bir usta oyuncudur. Ancak, son zamanlarda sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Beyin kanaması geçiren Settar Tanrıöğen için Ebru Destan, duygusal bir mesaj paylaştı. Ebru Destan, “Settar abim dün beyin kanaması geçirdi. Ameliyatı güzel geçmiş. Bir an önce sağlığına kavuşmasını dilerim. Seni seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Settar Tanrıöğen kimdir?

22 Ekim 1960 tarihinde Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan Tanrıöğen, kariyerine tiyatro ve sinema alanında önemli çalışmalar yaparak devam etti.

90’lı yıllarda “Bir Demet Tiyatro” adlı dizide Saldıray Abi karakteri ile büyük bir tanınmışlık elde etti. Ardından, 2009 yılında “Vavien” adlı filmdeki Cemal rolüyle SİYAD Türk Sineması ödüllerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2010 yılında Derviş Zaim’in yazıp yönettiği “Gölgeler ve Suretler” adlı filmde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Ayrıca, “Saklı,” “Hayalet Dayı” ve “Baba Candır” gibi projelerde önemli roller üstlendi.

Settar Tanrıöğen, şu sıralar “Kızılcık Şerbeti” dizisinde Abdullah karakterine hayat veriyor.