Uyarı üstüne uyarı: Bu saatlerde mecbur olmayan evden çıkmasın!

AKOM’dan kritik bir uyarı geldi. Afrika sıcaklarına karşı vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. Hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle öğle saatlerinde mümkünse dışarı çıkılmaması gerektiği bildirildi.

AKOM, sıcak havaya karşı dikkatli olunmasını istedi. Yurt genelinde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgaları etkili olmaya devam ediyor. AKOM, başta İstanbul olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Afrika sıcaklarının etkili olacağını bildirerek öğle saatlerinde güneş altında olunmaması konusunda uyardı.

NEM ORANI ÇOK YÜKSEK

Verilere göre, Pazartesi gününe kadar İstanbul’da etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceği öngörülürken yüzde 50-95 aralığında yüksek nem oranları ile bu sıcaklıkların ölçülenden 5-8 derece daha yüksek hissedilmesine neden olabilecek.

BU SAATLERE DİKKAT!

AKOM, tehlikeli sıcaklıkların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı olan kişileri, güneşli ortamda bulunmamaları konusunda uyardı.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 28 Temmuz’a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Exit mobile version