Uyarı yapıldı: Bu tarihlere dikkat! Soğuk hava dalgası geliyor

Hava durumu açıklaması yapıldı. Meteoroloji’den soğuk hava dalgası uyarısı geldi. Hava sıcaklığı bugünden itibaren 10 derece kadar düşecek. Prof. Dr. Orhan Şen, soğuk havaların önümüzdeki 3 gün devam edeceğini belirtti. Ayrıca Nisan’ın 19 ile 20’si arası bir soğuk dalgalanmasının daha olduğu açıklandı.

‘3 GÜN DEVAM EDECEK’

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Soğuk havalar önümüzdeki 3 gün devam edecek. İstanbul bugün yağmurlu sıcaklık 11 C. Rüzgar kuzeyden ara sıra kuvvetli esecek. Akşam 22:00 civarında yağmur kesilecek. Sıcaklık yarın 2-3 derece artar cuma günü tekrar 20 C ye çıkacak. Soğuk ve yağışlı hava salı günü Anadolu’da yerel kar yağışlarına neden olacak. Bolu, Kırşehir, Niğde, Sivas, Kastamonu, Erzurum, Bayburt, Kars, Ağrı civarında kar yağışı etkili olabilir. Bu sistem perşembe günü yurdu terk etmiş olacak. Hafta sonu sıcaklıklar tekrar yükselecek” dedi.

NİSAN AYINDA SOĞUK HAVA DALGASI UYARISI

Prof. Dr. Şen, “Soğuk ve yağışlı hava bu gece Marmara’dan giriş yaptı. Öğlene kadar Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, Orta Karadeniz, kuvvetli yağış var. Sıcaklıklar tüm yurtta 10-12 C düştü. Akşam yağış Marmara’dan çekiliyor. Nisan’ın 19 ile 20’si arası bir soğuk dalgalanması daha var” şeklinde açıklama yaptı.

Exit mobile version