Uyarı yapıldı: Mecbur olmadıkça evden çıkmayın!

Kritik bir uyarı yapıldı. Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde uyarı üstüne uyarı geldi. Uzmanlar vatandaşlara ‘mecbur olmadıkça evden çıkmayın’ uyarısında bulundu. Yarın en sıcak gün olacağı belirtilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

SICAKLIK UYARISI YAPILDI

Prof. Dr. Orhan Şen’in değerlendirmelerinden satır başları şu şekilde:

Sıcaklarla bu yaz başımız derde girdi. El ninolu bir yıl yaşıyoruz. Kuraklık, aşırı sıcak hava dalgaları oluyor. Geçen hafta sakın dışarı çıkmayın, demiştik. Sıcak hava dalgası yine geliyor ama yine.

Bu seferki sıcaklık ondan 2-3 derece altında olacak. Şiddeti geçen haftaki gibi değil. Geçen hafta hiç dışarı çıkmayın demiştik, bu sefer önemli bir işiniz yoksa çıkmayın diyoruz.

YARINA DİKKAT!

Yarınki haritada Marmara Bölgesi’nde başlıyor sıcaklık. Sıcaklıklar bugün 33 derece, yarın 35-36 dereceye çıkabilir. Cuma günü 35, cumartesi 33, pazar 31, pazartesi yine 31 ama salı günü 28 dereceye düşecek.

ANKARA’YA UYARI

Bu sıcak hava dalgasının etkilendiği bölge Trakya, Marmara, Ege ve İç Anadolu Bölgesi. Perşembe-Cuma günleri İç Ege bölgesi 40 dereceleri geçebilir. İstanbul’da 3 gün sıcak hava dalgası sürecek.

Exit mobile version