Uygun fiyatlı araç satın almak isteyen vatandaşların dikkatine: Devlet güvenceli araçlar, 100 bin TL’ye satışa sunuldu! Araç fiyatları 2022

Geçtiğimiz yıl dolar kurunun 18 TL, gram altının ise 1000 TL seviyesine kadar yükselmesi, otomotiv sektörüne yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep oldu. Yeni dönemde pandeminin etkisi ile ortaya çıkan çip krizi de hali hazırda yüksek tutarlardan satışa sunulan araçların fiyatlarında bir kez daha artırıma gidilmesine yol açtı.

Otomotiv sektöründe yaşanan bu olumsuz gelişmelerden sonra uygun fiyatlı araç satın alma hayallerini ertelemek zorunda kalan vatandaşlara, mart ayı itibari ile müjdeli haber verildi. Devlet, yüzlerce aracı e-ihale yolu ile uygun fiyatlar karşılığında satışa çıkardığını duyurdu.

E-İhale ile Araç Satışı Nedir?

E-ihale Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Gümrük Kanunu kapsamında belirlenmiş olan kurallara uyum sağlamayan araçlara devlet tarafından el konularak, yine devlet eli ile çok daha uygun fiyatlara satılmasına aracılık eden bir sistemdir.

E-İhale Sisteminden Nasıl Araç Alınır?

E-ihale sisteminden araç alabilmek için öncelikle sisteme üye olmak gerekmektedir. Sistemin resmi internet sitesi aracılığı ile tamamlanan üyeliklerden sonra araç satış ekranına ulaşılması ve açılan ekranda, satın alınacak olan araç için belirlenmiş olan yüzde 10’luk teminat bedelinin Vakıfbank kanalı ile yatırılması gerekmektedir.

Yatırılan teminat bedelinden sonra satın alınmak istenen araca internet üzerinden fiyat verilebilir. İhaleye katılan kişiler arasında, araca en yüksek fiyatı veren aracın sahibi olur. Söz konusu sistemden, 18 yaşını doldurmuş olan herkes araç alımı gerçekleştirebilir.

E-İhale Araç ve Teminat Fiyatları

E-ihalede satışa sunulan araçların fiyatları ve teminat bedelleri, aracın marka ve modeline göre değişiklik göstermektedir. Teminat yüzdesi, her zaman için 10’dur.

Şu an da e-ihale platformunda, 2005 model BMW 330 D’nin fiyatı 200 bin TL, 2007 model Chrysler Grand Voyager’in fiyatı ise 150 bin TL’dir.

Exit mobile version