Uyku Problemi Çekenler Dikkat! Bu Yiyecekler Uyku Probleminizi Çözecek!

Pek çok insanın yaşadığı en önemli problemlerden biri şüphesiz uyku sorunu. Uykusuzluk basit bir problem gibi gözükse de aslında sağlığımızı ve yaşam kalitemizi etkileyen en büyük problemler arasında yerini koruyor. Peki uykusuzluğun sebepleri nelerdir? Uykusuzluğa çare olabilecek besinler nelerdir? İşte detaylar…

Uyku sorununun başlıca sebepleri:

Uyku Problemine İyi Gelecek Besinler

Süt ürünleri

İnsan vücudu üzerinde yatıştırıcı etkisi olan ılık bir süt, triptofan içeren yoğurt ve ayran uykuya dalmanızı kolaylaştıracaktır.

Muz

Yüksek oranda magnezyum ve potasyum içeren muz, kişinin kaslarını gevşeterek uyumanızı kolaylaştırırken daha kaliteli bir uykuyu da vaat ediyor.

Marul

İçindeki laktamaz ve phytonutrient sayesinde kasları gevşeten bir besin Akşam saatlerinde yenildiğinde bu etkisiyle uykuya geçişi de kolaylaştırıyor.

Ceviz

İçerdiği melatonin uyku döngüsünü düzenlediğinden ceviz de uykusuzluk sorununa birebir. Uykudan önce yiyeceğiniz bir avuç cevizle mışıl mışıl uyuyabilirsiniz.

Bal

Balın içinde bulunan oreksin beynin dinlenmesine yardımcı oluyor. Dolayısıyla bir kaşık bal uykusuzluğa da doğal çarelerden biri. Dilerseniz papatya çayına karıştırarak da tüketebilirsiniz.

Brokoli

İçerdiği mineraller sayesinde kas ve sinirlerin gevşemesine yardımcı olan brokoli de uykusuzluk çektiğiniz o uzun gecelerin çözümü olmaya aday.

Yulaf ezmesi

Kalsiyum, magnezyum ve potasyum içeren yulaf ezmesini kahvaltılarda tüketmeye alışığız. Ancak onu gece saatlerinde tükettiğinizde uykunuzu getirmeye de yarıyor.

Exit mobile version