Uzaya fırlatılan Rus kozmonotlar istasyondan ilk pozlarını verdi: Ukrayna renklerinin olduğu uzay kıyafetleri dikkat çekti

Soğuk savaş dönemlerinden bu yana ABD ile uzay alanında büyük bir yarış ve rekabet içinde olan Rusya’da, uzay çalışmaları ve araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Rusya’nın bu sahadaki çalışmaları kapsamında Sergey Korsakov, Oleg Artemyev ve Denis Matveev isimli 3 kozmonot, Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssü’nden, Soyuz MS21 isimli uzay aracı ile uzaya fırlatıldı. Başarılı bir şekilde tamamlanan fırlatmanın ardından Rus kozmonotlar Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı ve ardından kozmonotlar, üstlerine Ukrayna bayrağının renklerini taşıyan uzay kıyafetlerini giyerek kameralara pozlar verdi. Rus kozmonotların Ukrayna’yı destekler gibi görünen bu pozları, kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu.

3 Rus Kozmonot Uzaya Fırlatıldı

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından yapılan açıklamada, içinde 3 kozmonotun yer aldığı, Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssü’nden uzaya fırlatılan Soyuz MS21 isimli uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildiği belirtildi. Söz konusu açıklamada fırlatılan kozmonotların ise Sergey Korsakov, Oleg Artemyev ve Deniz Matveev olduğu ifade edildi.

Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen fırlatma işleminin ardından kozmonotların istasyona kilitlendikleri aktarıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevli olan Roscosmos kozmonotları Anton Şkaplerov ve Pyotr Dubrov ile birlikte NASA astronotları Mark Vande Hay, Raja Chari, Thomas Marshburn, Kayla Barron ve ESA astronotu Matthias Maurer, gelen 3 Rus kozmonotu istasyonda karşıladı.

Rus Kozmonotlar Neden Sarı-Mavi Kıyafet Giydi?

İstasyondaki karşılamanın ardından 3 Rus kozmonot, istasyonda Ukrayna bayrağının renklerini taşıyan sarı ve mavi renkli uzay kıyafetlerini giyerek kameralara pozlar verdi. Kozmonotların giydiği bu kıyafetler yandaş Rus medyasında “Rusya’nın Ukrayna üzerinde kurduğu hakimiyeti temsil ettiği” şeklinde yorumlanırken, kozmonotların bu kıyafetleri, “Ukrayna’daki savaşı protesto etmek ve Ukrayna halkını destekleme amacıyla giydikleri” şeklinde de yorumlandı. Kozmonotlar ise bu kıyafetler ile ilgili açıklama yapmadı.

Exit mobile version