Ekonomi

Uzman isim bombayı patlattı! Gram altın o tarihte 1400 lira olacak

Altın fiyatlarında hareketlilik sürerken piyasa uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Altın şu sıralar 1013 liradan alıcı buluyor. Memiş ‘yıl sonu hedefim geçerli’ dedi bombayı patlattı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay başlamasının ardından 1.013 liradan, çeyrek altın 1.660 liradan, Cumhuriyet altını da 6.780 liradan satılıyor. Öte yandan dolar 18.24, Euro da 18.55 liradan işlem görüyor. Altında yükseliş sürer mi? Katıldığı yayında önemli açıklamalarda bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için yılsonu hedefinin halen geçerli olduğunu belirterek tüm emtiaların yükselişe geçtiğine dikkat çekti. Memiş şunları söyledi:

“ABD’deki enflasyon verisi çok önemli. Açıklanacak veriyle birlikte hem emtia hem pariteler hem de doların seyrinde daha net tablo göreceğiz.

Gram Altın 1.400 Lira Olacak

Gram altın TL yine makas aralığına dikkat edin. Yılsonunda gram altın için 1.400 lira tahminim devam ediyor. Dolar/TL kurunda bir geri çekilme görülmesi durumunda ancak gram altında 1.000 liranın altı konuşulabilir.

Brent petrol varil fiyatı yine 93 dolar seviyesinde. Yılsonu 120-140 dolar aralığı öngörümüz vardı. Yükselişlerin devam edeceğini öngörüyorum.”