Ekonomi

Uzman İslam Memiş’ten ters köşe yatırım tavsiyesi: Ne altın ne dolar, yatırımlarınızı oraya yapın!

2021 yılının son çeyreğinden beri en çok takip edilen ve yaptığı her tespit gündeme bomba gibi düşen Altın ve Para Piyasaları Uzman, piyasaların mevcut durumunu ve yatırım araçlarının getirilerini yorumladı. Ayrıca FED faiz kararı ve kripto para piyasası ile ilgili de fikir belirten Uzman Memiş, herkesi şaşırtan yatırım tavsiyesini verdi. Memiş, gümüş madenine dikkat çekti.

Altın ve Gram Altın O Seviyelerden Alınmamalı!

20 gün önce Rusya- Ukrayna savaşının ortaya çıkması ile birlikte tekrar harekete geçen altın piyasası ve döviz kurları, piyasalara yatırım yapmak isteyen potansiyel yatırımcıların ve mevcut yatırımcıların kafasını karıştırdı. Konu ile ilgili yorumlarda bulunan İslam Memiş, ons altının 1900 dolar, gram altının ise 900 TL olduğu bir piyasada bu iki yatırım aracının satın alınmaması gerektiğine dikkat çekti.

Gümüşte Rekor Getiri!

Yatırım yapmak isteyen milyonlarca kişinin aklına ilk gelen yatırım araçları dolar ve altındır. Ancak İslam Memiş yeni piyasa tespiti ile bu algıyı resmen yerle bir etti. Memiş, son zamanlarda yüzde 12,5 ile en çok kazandıran aracın gümüş olduğuna dikkat çekerek, gram altının yüzde 10 getiri ile ikinci, doların ise üçüncü sırada yer aldığını ifade etti. Memiş, gümüş almak isteyenler için ise 12 TL seviyesinin altına işaret etti.

Kripto Paralar Yükselecek!

Bugün açıklanacak olan FED faiz kararı merak ile beklenirken Uzman İslam Memiş, FED’in 50 değil, 25 baz puanlık faiz artırımı yapacağını düşündüğünü belirtti. Bu artırımın kripto para piyasasında şok etkisi yaratmayacağına dikkat çeken Memiş, ilerleyen zamanlarda ana coin Bitcoin’in 44-50 bin dolar aralığına kadar yükselebileceğini iddia etti.