EkonomiGündem

Uzmandan flaş gram altın yorumu! Bu seviyeyi görmeden elinizdeki altını satmayın!

Gram altın, ons altın ve dolardaki yükselişe paralel olarak değer kazanırken fiyatı 950 TL’ye dayandı. Altın alıp satmak isteyenler için de uyarılar peş peşe geliyor. Hızlı yükseliş ve ani düşüşler yaşayan altın fiyatları yatırımcıların kafasını karıştırmaya devam ederken, yaptığı tahminlerle sık sık gündeme gelen İslam Memiş de güncel analizlerini paylaştı.

”Altın fiyatları her zaman enflasyonun olduğu savaşın olduğu ortamları sever. Ne zaman savaş olsa, enflasyon patlasa altın kraldı. Bunun önüne kimse geçemez. Manipülasyon var. Piyasada bir alan bir de satan vardır. Yüksekten birine mal sattım. Bunu kim alıyor? Oyuncu alıyor. Onu sana 1000 liradan satmak için alıyor. İşin en güzel tarafı altın değerini hiçbir zaman kaybetmemiştir.” diyen Memiş şöyle devam etti:

“Milletin parası benim parammış gibi yalvardık. 600’lü rakamlardan ortalama 630 maliyet yaptırdık. Onlara Gram altın 1450 lira olmadan satmayın dedik. Tekniği burası. Yıl içinde bekliyorum. Satan her zaman zarar edecek. Altın fiyatları yıllık bazda yüzde 100’ün üzerine koya koya gider.”

KONUT FİYATLARI DÜŞMEYECEK

“Bir aydan beri her gün ajandama not yazıyorum. Mart-Nisan ayına kadar araba almayın dedim. Köpük var her önüne gelen galerici olmuş. Konut fiyatları ise düşmeyecek. Göç alan ülkeyiz. İnşaat maliyetleri artıyor. Ev fiyatları üzerine koya koya gider diye düşünüyorum.”